Cel mai mare diamant prezentat vreodată la o licitație, vândut cu aproape 34 de milioane de dolari

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Cel mai mare diamant prezentat vreodată la o licitație a fost vândut marți seară la Geneva cu aproape 34 de milioane de dolari, stabilind astfel un nou record mondial, au anunțat reprezentanții casei Christie’s, citați de AFP.

Acest diamant de 163,41 carate, inclus în categoria „flawless” (fără defecte, n.r.) și montat într-un colier de smaralde și diamante denumit „The Art of Grisogono”, a fost vândut cu suma de 33,8 milioane de dolari (taxe și comisioane incluse), au precizat organizatorii licitației.

Suma reprezintă „un nou record de preț pentru un diamant de culoarea D vândut la o licitație”, a afirmat Rahul Kadakia, un expert al casei Christie’s specializat în bijuterii.

Cumpărătorul nestematei, care a participat la licitație prin telefon, a dorit să își păstreze anonimatul.

„Până în această zi, este cel mai mare diamant D din categoria flawless care a fost scos la licitație”, a transmis casa organizatoare atunci când a anunțat că bijuteria va face parte din licitația sa anuală de bijuterii pe care o organizează în mod tradițional la Geneva în luna noiembrie, intitulată „Magnificent Jewels”, conform Agerpres.

Experții casei Christie’s au spus că se așteptau ca „această capodoperă de o frumusețe incomparabilă și cu o tăietură rafinată” să fie vândută cu aproximativ 25 de milioane de dolari.

Acest diamant perfect de culoare D și de tipul 11A (pur, transparent, extrem de rar) provine dintr-o nestemată brută de 404 carate, ce a fost descoperită în februarie 2016 în mina Lulo din Angola, ocupând locul al 27-lea în topul mondial al celor mai mari diamante albe brute ce au fost găsite vreodată.

Piatra prețioasă a fost analizată la Anvers, în Belgia, și tăiată apoi la New York, unde 10 bijutieri s-au implicat în diverse etape de transformare a nestematei uriașe într-un diamant șlefuit impecabil.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...