23:45:12 16.04.2024
Stiri

Monica Babuc a demarat CONSULTĂRILE privind modificarea curriculei școlare. Liceul AȘM ar putea servi EXEMPLU pentru reformă

Social 15.11.2017 11:20 Vizualizări1696 Autor: Ziarul National


Monica Babuc a demarat CONSULTĂRILE privind modificarea curriculei școlare. Liceul AȘM ar putea servi EXEMPLU pentru reformă

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, a demarat consultările privind simplificarea curriculei școlare, în cadrul unei vizite la Liceul Academiei de Științe a Moldovei.

Potrivit unui comunicat de presă al ministerului, Monica Babuc a discutat cu profesorii și elevii liceului despre noile inițiative privind reformele în domeniul educației și, în primul rând, cu privire la Planul-cadru individualizat de învățământ.

Ministra a menționat că nu întâmplător a fost ales Liceul AȘM ca un prim punct al turneului de consultări privind noua curriculă școalră. Potrivit Monicăi Babuc, Liceul AȘM este un loc cu experiențe pozitive și ar putea servi chiar ca element de baza al reformei.

În cadrul Liceului AȘM elevii au în prezent 24 de ore pe săptămână, comparativ cu 29-30 de ore din majoritatea instituțiilor de învățământ. Cele șase ore rămase sunt folosite de elevi pentru extensii la materiile selectate de ei înșiși, pentru activități de cercetare, dezvoltare personală și voluntariat.

Profesorii și elevii au menționat că reforma curriculară este absolut necesară, iar planul de învățământ trebuie să fie individualizat și axat pe necesitățile de studiu ale copiilor. De asemenea, elevii își doresc să aibă posibilitatea de a se concentra pe materiile care îi interesează pentru admiterea la universitate și pe cariera profesională pe care o vor alege.

De menționat că ministra Babuc a anunțat despre revizuirea curriculei şcolare la finele lunii octombrie current. Aceasta a declarat atunci că, în prezent, curricula este foarte încărcată. „Nu e vorba de faptul că inițiativa vine să facă mai facilă sarcina elevilor. E vorba de o reactualizare și adaptarea curriculei la realitățile zilei de astăzi. Această reactualizare va contribui ca elevii să aibă cunoștințele necesare la finalizarea studiilor. La reactualizarea curriculei vor lucra 500 de persoane. Vor fi reactualizate și testele la BAC”, a precizat Babuc.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md