Maia Sandu îi atenționează pe Dodon și Plahotniuc: Târgurile clanurilor de hoți mereu se termină prost

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Lidera Partidului Acțiune și solidaritate, Maia Sandu, îi atenționează pe președintele Igor Dodon și pe liderul Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, că târgul dintre clanurile lor va sfârși prost, deoarece Republica Moldova nu este o piață în care cei doi să facă târguieli pe seama cetățenilor.

Făcând trimitere la grupul socialiștilor care s-au unit în jurul unei afaceri secrete cu o companie offshore conectată la Federația Rusă și creată într-unul dintre cele mai cunoscute paradisuri fiscale din lume – Bahamas și a fost efectuat un transfer de peste 30 de milioane de lei, sumă care depășește cu mult bugetul Partidului Socialiștilor de la alegerile locale din 2015, Sandu spune că asta ar fi încă o dovadă că tandemul Dodon – Plahotniuc funcționează extrem de bine, or când s-a documentat acest caz, în apropierea alegerilor prezidențiale de anul trecut, Dodon trebuia exclus din cursa electorală, însă Plahotniuc l-a salvat, cu ajutorul instituțiilor pe care le controlează.

„Încă o dovadă cât de bine funcționează târgul dintre PD și PSRM. Dodon își finanțează campaniile cu bani veniți ilegal prin firme off-shore, iar instituțiile controlate de Plahotniuc se fac că nu văd și nu aud, chiar dacă PAS a sesizat CEC-ul cu mai mult de un an în urmă. Pentru o asemenea ilegalitate, Dodon trebuia scos din cursa electorală, însă dorința lui Plahotniuc să-l facă președinte a fost prea mare ca să permită așa ceva”, spune Maia Sandu.

În context, aceasta îi atenționează pe Dodon și Plahotniuc că târgurile clanurilor de hoți mereu se termină prost.

„Ce nu înțeleg aceste două personaje toxice pentru Moldova este că târgurile dintre două clanuri de hoți mereu se termină prost, pentru că țara noastră nu este o piață în care Dodon cu Plahotniuc să facă târguieli pe seama cetățenilor”, se mai arată în mesajul liderei PAS, Maia Sandu.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...