Autoritățile de la Chișinău, inclusiv Comisia Electorală Centrală, ne-au împiedicat să schimbăm viitorul ţării, iar asta e o crimă. Este mesajul moldovenilor care muncesc sau sunt stabiliţi în străinătate. Mii de oameni, veniți de la sute sau mii de kilometri, au făcut cale întoarsă fără să voteze, din cauza numărului insuficient de buletine. Cetățenii din diasporă sunt dezamăgiţi şi spun că ar fi o mare ruşine dacă turul doi al alegerilor prezidenţiale va fi validat.

La o secţie de votare din Parma, Italia, moldovenii s-au revoltat atunci când au fost anunţaţi că nu mai sunt buletine de vot, dar, într-un final, au plecat acasă fără să-și exercite dreptul constituţional. Și mii de moldoveni stabiliţi în Irlanda nu au putut să voteze.

Și moldovenilor stabiliți la Londra li s-a încălcat dreptul de a participa la alegeri.

Amintim că în mai multe centre de votare din Marea Britanie, Italia, Franța, Germania, Irlanda, Spania, Rusia și România, stocul buletinelor a fost epuizat cu mult timp înaintea închiderii secțiilor. Șefa Comisiei Electorale Centrale, Alina Russu, a declarat că au fost depuse mai multe contestații din partea moldovenilor stabiliți peste hotare, care nu au reușit să voteze, însă nu a specificat numărul acestora.