A fost lansat un nou portal de susținere pentru antreprenori. Ce spun tinerii despre această oportunitate

DSC_1123_edited

Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) și Organizația Internațională pentru Migrație (OIM) au relansat, pe 14 noiembrie, un produs pe piața mediatică din Republica Moldova destinat antreprenorilor și consultanților în afaceri din Moldova, inclusiv din regiunea transnistreană – Business Portal la Centrul de Excelență în domeniul TIC „Tekwill”.

Site-ul businessportal.md oferă un spectru larg de instrumente pentru a ajuta antreprenorii să dezvolte și să crească afacerile la un nivel superior și pentru potențialii antreprenori să inițieze noi afaceri. Portalul oferă informații utile privind inițierea unei afaceri, plăți fiscale, contabilitate, cadru legal, știri de afaceri, planuri de afaceri, programe de suport etc.

# Tânăra antreprenoare Daniela Dohotaru-Grițcan s-a arătat încântată de utilitatea acestui portal, menționând că „Business portal oferă suportul informațional necesar, mai este nevoie de talent, creativitate și un pic de noroc. Acestea sunt ingredientele unei afaceri de succes”.

# Entuziasmul și dorința de a deveni designer vestimentar nu au părăsit-o pe Tatiana Vetrilă niciodată. Chiar dacă a avut câteva joburi în alte domenii, Tatiana a rămas fidelă croitoriei și, într-un final, a reușit să fondeze propria afacere. Atelierul de croitorie din Rezina a devenit o casă de modă în rândul localnicilor, care abia așteaptă ca Tatiana să-i bucure cu ceva inedit. Aceștia formează cozi chiar cu câteva luni înainte de marele lor eveniment.

Igor Grilea zice că „Cel mai greu a fost să mă decid să fiu propriul meu angajator”. Producerea ferestrelor PVC reprezintă un proces destul de complex, unde fiecare detaliu stă la baza creării funcționalității acestora, cu atât mai mult că, satisfacerea clientului se măsoară în calitatea producției livrate.

# Tendința femeilor de a fi întotdeauna frumoase rămâne mereu în vogă, astfel că mulți antreprenori optează pentru afaceri în domeniul dat. Este și cazul cosmetologului Ana Maria Lungu, care a reușit să le ajute pe femeile din Ștefan Vodă să arate mereu impecabil si să spună STOP vârstei. Antreprenoarea și-a început activitatea în bază de patentă, iar după jumătate de an s-a decis să-și deschidă un S.R.L, devenind proprietara primului cabinet cosmetologic din orașul Ștefan Vodă.

# S-a îndrăgostit de arta fotografică și asta l-a motivat să-și dezvolte talentul, creând o afacere dedicată industriei fotografice. Succesul antreprenorului Alexandru Palanciuc nu s-a lăsat mult așteptat, astfel încât, la scurt timp, a deschis și o tipografie pentru ca să le ofere clienților săi un asortiment mai vast de servicii și să le economisească timpul. Alexandru a fost primul fotograf din Ștefan Vodă care filma în calitate FullHD și 4K. Pe lângă acest lucru, un alt know-how pentru piața locală a fost și ajustarea calității fețelor în video, un serviciu foarte rar întâlnit.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente