China a oferit asistenţă tehnică serviciului vamal din Moldova; Suportul financiar are o valoare de aproape şase milioane de dolari

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Serviciul Vamal a devenit beneficiarul proiectului de asistență tehnică care prevede dotarea posturilor vamale Ocnița 1 și Aeroportul Internațional Chișinău cu scanere staționare ultra-performante. Toate aceste bunuri au o valoare de 5, 7 milioane de dolari oferit de guvernul Chinez.

Potrivit serviciului vamal, echipamentul de scanare destinat aeroportului din capitală urmează a fi instalat până la sfârșitul acestui an, iar construcția sistemului de inspectare a vehiculelor feroviare pentru postul vamal Ocnița 1 este preconizată pentru primul semestru al anului 2018. Astfel, Republica Moldova devine prima țară din regiune care va dispune de asemenea tehnologii performante de control.

Proiectul este realizat în baza contractului semnat de către Directorul General al Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie și Consilierul economico-comercial al Ambasadei Republicii Populare Chineze în Republica Moldova, Song Xuejun. Semnarea a avut loc în contextul vizitei în Republica Moldova a reprezentanților Centrului Internațional pentru Schimburi Economice și Tehnice al Chinei, ai antreprenorului general și cei ai companiei producătoare.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...