13:57:31 19.04.2024
Stiri

SURSE DIICOT // Vlad Plahotniuc nu este pus sub acuzare, dar ar fi vizat într-un dosar penal deschis în România cu privire la faptă

Politică 14.11.2017 14:30 Vizualizări2987 Autor: Ziarul National
SURSE DIICOT // Vlad Plahotniuc nu este pus sub acuzare, dar ar fi vizat într-un dosar penal deschis în România cu privire la faptă DC News


Surse din cadrul DIICOT au comunicat pentru „Radio România Actualități” că liderul Partidului Democrat din Republica Moldova, Vlad Plahotniuc, nu este pus sub acuzare în dosarul în care a fost făcut un denunț pe numele său.

Procurorii DIICOT au început urmărirea penala in rem, adică cu privire la faptă. Sunt vizate infracțiuni de șantaj, înșelăciune, constitute de grup infracțional organizat si spălare de bani.

Există un denunț înregistrat la DIICOT în care figurează și numele lui Vlad Plahotniuc, iar procurorii cercetează cazul, au precizat aceleași surse, transmite „Radio Chișinău.

Amintim că „Jurnal TV” a făcut publică o ordonanță a DIICOT semnată pe 17 aprilie 2017 de procurorul român Raluca Negulescu, care a dispus începerea urmăririi penale în urma unei sesizări depuse de Veaceslav Platon la 3 august 2016, care s-a plâns la București că organele de drept din R. Moldova nu reacționează la cererile sale de a investiga mai multe tranzacții între cei doi care vizau Victoriabank, Banca de Economii, ASITO, Victoria-Asigurări şi Alfa Engineering.

Ancheta vizează constituirea unui grup infracţional, şantaj, înşelăciune şi spălare de bani.

Purtătorului de cuvânt al democraților, Vitalie Gămurari, a declarat astăzi că pe numele lui Vlad Pahotniuc nu este deschis niciun dosar penal în România.

„Vedem o nouă campanie de manipulare apărută ieri în presă. Este un fals grosolan. Domnul Plahotniuc nu este cercetat în România. Documentul prezentat ieri reprezintă o ordonanţă mai veche. Această ordonanță a fost eliberată pe fapt și nu e pe numele lui Vlad Plahotniuc. Legislația din România prevede că oricine ar depune o plângere, atunci organele respective sunt obligate să pornească urmărirea penală. Deci, nu e vorba despre cercetarea domnului Plahotniuc, așa cum, în mod complet manipulator, au prezentat această informație unele instituții media. Astfel, le cerem oficial să dezmintă acest lucru și să citească atent documentul”, a menționat Gămurari.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md