Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Lilian Carp: „Știrile false sunt…

Lilian Carp: „Știrile false sunt folosite pentru a distrage atenția de la problemele reale”

În prima zi a Forumului Mass-Media, mai mulți speakeri au vorbit despre știrile care încearcă să manipuleze cetățenii, precum și despre instituțiile media folosite de unii autori politici.

„În R.Moldova, primim știri adevărate, dar și multe știri false. Adesesa, știrile false sunt folosite pentru a distrage atenția de la problemele reale. Din acaestă cauză oamenii nu mai au încredere în știri. Asta se face cu rea intenție. Mai multe partide au aplicat la monopolizarea mass-mediei din R. Moldova. Avem două holdinguri mari : unul care aparție Partidului Democrat și altul care aparție Partidului Socialiștilor. Adesea, cele două holdinguri colaborează foarte bine…  Politicul folosește mass-media pentru propaganda, pregătindu-se de viitoarele alegeri parlamentare și nu numai. Asta face ca polpulația să devină foarte pasivă și indiferentă. Cum putem depăși acaestă situație?”, se întreabă deputatul Lilian Carp, membru din Comisia cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media.

Forumul mass-media 2017 se desfășoară în aceste două zile, 14-15 noiembrie. Organizarea Forumului mass-media din R.Moldova a fost finanțată de Programul Mass-Media al Fundației Soros-Moldova și cofinanțată de Consiliul Europei și Fundația Est-Europeană din resursele acordate de guvernul Suediei și Ministerul de Externe al Danemarcei.