12:23:24 19.04.2024
Stiri

Socialiștii, SINGURI la dezbaterile televizate cu privire la referendumul de duminică? Liberalii anunță că NU merg la televiziune

Politică 14.11.2017 14:00 Vizualizări1607 Autor: Ziarul National
Socialiștii, SINGURI la dezbaterile televizate cu privire la referendumul de duminică? Liberalii anunță că NU merg la televiziune Unimedia


Referendumul de demitere a primarului general al capitalei, Dorin Chirtoacă, va avea loc duminică, pe 19 noiembrie, iar câteva posturi de televiziune au anunțat dezbateri pentru cei doi participanți înregistrați la plebiscit - Partidul Socialiștilor și Partidul Liberal.

„Miercuri voi participa la dezbaterile de la Moldova 1 (19.55). Joi la cele de la ProTV Chişinău (21.00). Vineri NTV Moldova (19.40). Astept să vină Dorin Chirtoacă la cele prevăzute de CEC ca și concurenți în campanie”, și-a prezentat programul liderul socialiștilor din Consiliul Municipal Chișinău, Ion Ceban.

De cealaltă parte, liberalii anunță că nu vor delega pe nimeni la aceste dezbateri.

„Anunțăm opinia publică că nu vom delega niciun reprezentant la dezbaterile electorale pentru desfășurarea referendumului local din 19 noiembrie 2017, din motive evidente. Acest referendum este ilegal, organizat cu grave încălcări ale Constituției Republicii Moldova, ale Codului Electoral și ale Cartei Europene a Autonomiei locale, fapt confirmat și prin Rezoluția adoptată la 19 octombrie 2017, de către Congresul Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei. Participând la sute de întâlniri cu alegătorii din municipiul Chișinău, ne-am convins că acest referendum nu vine să soluționeze problemele locuitorilor municipiului Chișinău, dar este o risipă a banilor publici”, se arată într-un comunicat de presă al Partidului Liberal.

În opinia liberalilor, participarea lor la dezbaterile electorale televizate ar duce „la recunoașterea acestui referendum ilegal, inclusiv am legaliza moftul socialiștilor, prin care se vor cheltui 9 milioane de lei din buzunarul locuitorului municipiului Chișinău”.

„Îndemnăm alegătorii din municipiul Chișinău să nu participe pe 19 noiembrie la această farsă organizată de socialiști, numită referendum”, îndeamnă PL.

Menționăm că referendumul a fost inițiat de socialiști, iar PL, PAS, PLDM, PPDA, PUN și PD au anunțat că boicotează acest exercițiu electoral.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md