/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Escrocherie de milioane. Un consilier, trimis în judecată într-un dosarul ce ține de piaţa „Curcubeu” de pe strada Columna

missing
14 noiembrie 2017, ora 11:43

În concret, procurorii au stabilit că în perioada mai 2011- septembrie 2012, inculpatul, care gestiona activitatea a două organizații comerciale, ar fi dobîndit ilicit, prin înşelăciune şi abuz de încredere, bunurile mai multor persoane. Mai exact, sub pretextul organizării şi desfăşurării activităţii de comercializare a mărfurilor nealimentare în piaţă, inculpatul a condiţionat cumpărarea gheretelor amplasate pe teritoriul pieţei „Curcubeu” de pe strada Columna, afirmând eronat că acestea îi aparţin.

În acest scop, inculpatul a încheiat cu persoanele care intenţionau să desfăşoare activitate de întreprinzător în respectiva piaţă 22 de contracte de vânzare – cumpărare a gheretelor, solicitând şi primind personal sau prin intermediul unor persoane terţe, în total 1,4 milioane de lei.

Ulterior, sub pretextul anumitor erori la perfectarea contractelor de vînzare-cumpărare a gheretelor care urmează a fi corectate, a solicitat și primit de la victime aceste acte, pe care nu le-a restituit beneficiarilor, ci le-a substituit prin contracte de locațiune a gheretelor, cauzându-le comercianţilor daune în proporții considerabile.

Inculpatul a fost reţinut acum două luni, pînă în prezent fiind cercetat în stare de arest preventiv, iar dacă va fi găsit vinovat el riscă de la 8 pînă la 15 ani închisoare cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate de pînă la 5 ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram