10:26:55 29.03.2024
Stiri

UTIL // Haine care au intrat la apă. Cum să le REDAI dimensiunile

Știri 14.11.2017 08:30 Vizualizări5400 Autor: Ziarul National
UTIL // Haine care au intrat la apă. Cum să le REDAI dimensiunile Sursa: casepractice.ro


Cu siguranță ți s-a întâmplat și ție, cel puțin o dată, să intre la apă hainele pe care le-ai spălat din cauza faptului că nu ai respectat regulile de pe etichetă. Mai exact, ai spălat hainele la o temperatură mult mai mare decât trebuia. Nimic nu este mai enervant și mai frustrant decât să îți speli puloverul preferat, iar atunci când îl scoți din mașina de spălat să observi că este… cu câteva numere mai mici și aproape că nu reușești să îl mai îmbraci, iar dacă totuși poți să îl îmbraci, mânecile sale lungi sunt acum până la nivelul coatelor, iar bluza se termină cu 10 centimetri mai sus decât ar trebui.

Așadar, ce trebuie să faci ca să redai dimensiunile hainelor care au intrat la apă.

Metodă cu balsam de păr

Turnați într-un lighean apă caldă și o lingură de balsam de păr și înmuiați tricoul/ bluza în apă, timp de 20 de minute, după care stoarceți și trageți încet de material până când obțineți dimensiunea inițială. La sfârșit, clătiți cu apă rece și lăsați tricoul/ bluza să se usuce în plan orizontal. Dacă nu aveți balsam de păr, puteți folosi șampon pentru bebeluși. Această metodă este indicată în special pentru articolele din bumbac.

Metoda cu oțet

Această metodă este indicată pentru puloverele de lâna sau cașmir. Tot ce trebuie să faceți este să turnați apă călduță și oțet de vin alb într-un lighean. La fiecare litru de apă, turnați jumătate de litru de oțet și lăsați puloverul la înmuiat 30 de minute. După ce îl scoateți din apă, introduceți mai multe prosoape curate făcute sul în interiorul puloverul și stoarceți-l. Scuturați bine puloverul apoi și puneți-l la uscat, fără să îl clătiți, pentru ca soluția de apă și oțet să acționeze în continuare.

Metoda cu aburi

Ai nevoie de un fier de călcat care să scoată destul de mult abur – metoda această merge și pentru paltoanele de stofă care au intrat la apă. Aburește bine câte o parte din haină și apoi trage cu mâinile până revine la mărimea normală. E posibil să fie nevoie să folosești aburul de mai multe ori până ajungi la rezultatul dorit. La final, lasă haină să se usuce pe balcon, la aer.

Ți s-a întâmplat să îți între hainele la apa? Ce metodă ai folosit pentru a le reda dimensiunile?

Sursa: casepractice.ro


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md