„Lucrurile pot dura aşa cum au durat şi în cazul lui Dragnea. Sunt cel puţin zece ani de când toată lumea în România se întreabă cum e posibil să conduci toată ţara, să ai o avere atât de mare la vedere cu surse inexplicabile. Lucrurile astea nu puteau dura la nesfârşit”, a comentat Sorin Ioniţă, într-o intervenţie la Cabinetul din Umbră, referindu-se la dosarul penal deschis ieri de către DNA pe numele liderului PSD din România, Liviu Dragnea.

„În RM lucrurile stau un pic diferit. Nici în România justiţia nu este perfectă. E departe de a fi perfectă, inclusiv în DNA şi DIICOT. Însă cel puţin nişte lucruri se mişcă. Pentru români este destul de încurajator că omul care a câştigat alegerile, care conduce ţara, care numeşte prim-miniştrii şi îi dă jos cum vrea ei, este chemat la procuratură, se duce şi o să aibă probleme, pentru că acest caz pare destul de serios”, a adăugat expertul român.

Precizăm că Jurnal TV a intrat în posesia unei ordonanţe de începere a urmării penale, semnată de un procuror DIICOT din România, în care este vizat oligarhul Vladimir Plahotniuc, sub aspectul săvârşirii de constituire a unui grup infracţional, şantaj, înşelăciune şi spălare de bani.

Ordonanţa este semnată pe 17 aprilie de procurorul român Raluca Negulescu, care a dispus începerea urmăririi penale în urma unei sesizări depuse de Veaceslav Platon la 3 august 2016.