15:36:31 28.03.2024
Stiri

Spioni infilltrați printre refugiați - SOLUȚIA antiterorism a unui fost agent CIA

Știri 13.11.2017 20:30 Vizualizări3048 Autor: Ziarul National


Spioni infilltrați printre refugiați - SOLUȚIA antiterorism a unui fost agent CIA Sursa: digi24.ro

Spioni infiltraţi printre refugiaţi pe durata călătoriei pe mare. Este o tehnică propusă de Cristopher Moran, fost agent CIA. Spune că doar aşa ar putea fi prevenite noile tipuri de atacuri teroriste. Cea mai mare problemă pentru autorităţi este că cei mai mulţi dintre refugiaţii care vin din Siria nu au acte de identitate şi sunt foarte greu de monitorizat. Fostul agent CIA mai spune că o viză temporară acordată celor care trăiesc în zone de război poate fi o soluţie. Inclusiv pentru a le salva acestora viaţa.

„E un coşmar când ai 500 de refugiaţi fără lucruri personale, nu ştii nimic despre ei. Dar dacă se infiltrează un agent în aceste grupuri, pe durata călătoriei - care se desfăşoară în unele cazuri în condiţii foarte periculoase în largul Mediteranei - în momentul în care ei ajung la frontieră, deja sunt informaţii preţioase despre ei, care pot fi folosite pentru a selecta persoanele care au voie să treacă graniţa şi care nu”, subliniază Christopher Moran, profesor de analiză intelligence.

România a adăpostit doar anul acesta peste 2.000 de imigranţi. Aceştia au încercat să treacă graniţa ilegal spre vestul Europei, dar au fost prinşi de poliţiştii de frontieră. Provin din Siria şi Afganistan. Majoritatea se află în procedură de azil în ţara noastră. Christopher Moran, fost agent CIA, susţine că statele ar trebui să le ofere tuturor protecţie cât timp este război în ţara de origine, iar când pericolul trece, refugiații să fie trimişi acasă.

„Ar fi o mulţime de oameni care ar primi aceste vize temporare. Cine nu ar accepta? Nu vor spune: Eu nu merg! E un fel în care eu văd cum se poate rezolva această problemă foarte dificilă. Sunt probleme care privesc relocarea lor în Germania sau Bucureşti, sau Londra. Măcar pentru doi ani. Și statele să spună apoi: Uite, când regiunea voastră era instabilă, noi v-am asigurat o oază de linişte, sperăm că v-am oferit o viaţă înfloritoare, v-am protejat siguranţa. Dar acum, din păcate, oricât de greu ar fi, trebuie să vă întoarceţi”, a declarat fostul agent CIA într-un interviu pentru Digi24.

Ofiţerul de informaţii consideră total inutile şi ilegale gardurile construite pentru a bloca înaintarea migranţilor spre vestul Europei. Christopher Moran spune că acestea afectează în primul rând principiile democratice.

Sursa: digi24.ro


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md