23:38:49 18.04.2024
Stiri

OPINIE // Primul an de mandat al lui Dodon, „campanie electorală” continuă pentru PSRM: A eșuat LAMENTABIL pe plan extern și are o activitate STERILĂ

Politică 13.11.2017 21:33 Vizualizări3436 Autor: Ziarul National
OPINIE // Primul an de mandat al lui Dodon, „campanie electorală” continuă pentru PSRM: A eșuat LAMENTABIL pe plan extern și are o activitate STERILĂ


Igor Dodon nu a devenit președintele tuturor cetățenilor Republicii Moldova și nici nu a încercat să fie, deși a promis acest lucru. Iar acest lucru este „cel mai mare posibil eșec al unui președinte”.

De această părere este editorialistul Ziarului NAȚIONAL, Nicolae Negru, care a făcut bilanțul unui an de mandat al președintelui R. Moldova, Igor Dodon.

„El și-a continuat campania electorală, cu scopul de a asigura victoria PSRM în alegerile parlamentare viitoare, începându-și prima zi de mandat cu înlăturarea drapelului UE de pe sediul Președinției și a „limbii române” de pe site-ul președintelui. Ca cetățenii Republicii Moldova pe care i-a ademenit în campania electorală cu promisiuni irealizabile să nu-i ceară socoteală, a inventat un referendum pentru a obține împuterniciri suplimentare și a organizat strângerea semnăturilor pentru trecerea de la republica parlamentară la cea prezidențială”, enumeră Nicolae Negru acțiunile lui Dodon.

Editorialistul nostru este de părere că și pe plan extern Dodon a eșuat.

„A eșuat lamentabil, ofensând Ucraina și România, pomenindu-se în izolare. Principala sa „realizare”, căci trebuie să vorbim și despre realizări, e că s-a întâlnit de șase ori cu Putin, așteptându-l cu orele în anticamera președintelui rus, care i-a făcut unele concesii minore, fără însă a elimina embargourile și alte bariere stabilite în calea producției moldovenești pe piața rusă, după ce Republica Moldova a semnat Acordul de asociere cu UE. Chiar și Putin îl tratează pe Dodon cu ironie, condescendent, așteptând rezultatele viitoarelor alegeri parlamentare”, amintește Nicolae Negru.

Analistul politic afirmă că, în primul an de mandat, Igor Dodon a mimat „o activitate energică, prodigioasă, dar sterilă”.

„E ca o locomotivă care își cheltuiește toată energia pentru sirenă. Și în al doilea an va fi la fel”, a încheiat editorialistul nostru.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md