/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ DNA nu-i CNA! Liviu Dragnea, Președintele Camerei Deputaților din România, urmărit penal într-un nou dosar

13 noiembrie 2017, ora 19:36

DNA a confirmat urmărirea penală a lui Liviu Dragnea. În comunicatul procurorilor anticorupție se arată că liderul PSD este acuzat de constituirea unui grup infracțional organizat. Liderul PSD, Liviu Dragnea, a ieşit de la DNA după aproximativ o jumătate de oră de audieri. Deși când a sosit a spus că va face declarații la ieșire, acest lucru nu s-a întâmplat. Dragnea a fost citat la DNA în calitate de suspect într-un nou dosar, al treilea, vizând fapte de corupţie.

Suspectul Liviu Nicolae Dragnea, preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, a iniţiat un grup infracţional organizat care acţionează şi în prezent şi din care au făcut şi fac parte funcţionari ai instituţiilor din administraţia publică şi persoane din mediul de afaceri. Grupul iniţiat în anul 2001 are ca principal scop obţinerea, în mod fraudulos, a unor sume importante din contractele finanţate din fonduri publice (naţionale şi europene), prin comiterea unor infracţiuni de abuz în serviciu, de fraudare a fondurilor europene, de evaziune fiscală, spălarea banilor şi folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii”, se arată în comunicatul procurorilor.

Liviu Dragnea a negat că ar avea vreo legătură cu Tel Drum – dosarul aflat acum pe rol. Acesta a spus că nu vrea să-și de-a demisia din Camera Deputaților.

Trebuie să recunosc că este o poveste lungă. Resping categoric toate acuzațiile, ceea ce spun de ani de zile, ceea ce zic că nu am legături financiare și patrimoniale cu acea societate, în rest o să vedem în perioada următoare pe ce se bazează această informație”, a declarat Liviu Dragnea, liderul PSD.

DNA are în lucru mai multe dosare care l-ar putea viza pe Dragnea: dosarul Belina privind transferul braţului Pavel şi al insulei Belina din proprietatea statului în cea a Consiliului Judeţean Teleorman prin Hotărâre de Guvern, dosarul Tel Drum, dar şi dosarul deschis ca urmare a investigaţiei RISE Project privind existenţa unor afaceri ale lui Liviu Dragnea în Brazilia.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram