Semnul Holywood, reprodus perfect de un tânăr din raionul Căușeni! Cât a cheltuit autorul pentru a-și face faimos satul

Dorința de a-și face satul faimos îl chinuie de mult timp pe Anatol Țîbîrnă, un tânăr din satul Coșcalia, raionul Căușeni. Vara aceasta, însă, imediat ce s-a întors din Moscova, a decis că e timpul să-și materializeze ideea.

Așa au apărut literele Hollywood pe cel mai înalt deal din satul Coșcalia, reproduse perfect după celebra inscripție din Los Angeles. Pentru confecționarea acestora a fost nevoie de aproximativ patru tone de metal și multe zile de muncă. În ajutor au sărit și prietenii lui Anatol, iar într-o săptămână toate literele au fost gata.

Anatol povestește că nu s-a așteptat că prietenii și vecinii lui să fie atât de săritori le nevoie, aceștia contribuind  cu ajutorul lor fizic, dar și cu motorină și alte materiale.

Pentru a duce la bun sfârșit lucrarea Anatol a cheltuit aproximativ 40 de mii de lei. Fiecare literă are 3 metri lățime și 5 metri înălțime, acestea fiind vizibile din orice loc al satului.

“Am vrut să fac ceva interesant pentru sat, ca tinerii să vină să se fotografieze la aceste litere, iar despre satul nostru să se știe în toată Moldova”, a spus acesta pentru Moldova.org

Anatol Țîbîrnă

Anatol intenționează să construiască și un sistem de iluminare, așa încât semnul să fie vizibil și noapte pe o distanță mai mare.

Menționăm că celebrul semn “Hollywood” s-a născut în 1923 în urma publicităţii făcute de municipalitatea oraşului pentru dezvoltarea proiectelor funciare în zonă. Semnul relua pe atunci numele acelui program imobiliar: “Hollywoodland”.

În 1949, Camera de Comerţ din Hollywood a semnat un contract cu primăria din Los Angeles pentru a restaura literele şi a cerut dislocarea ultimelor patru litere, dând celebrului semn aspectul de astăzi. Acum semnul este unul dintre cele mai cunoscute simboluri ale cinematografiei.

foto: Moldova.org

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.