16:08:50 25.04.2024
Stiri

Cutiile NEGRE ale aeronavei AN 26-100 vor di DESCIFRATE la Kiev. Într-o lună va fi stabilită cauza catastrofei în care și-au pierdut viața patru moldoveni

Social 13.11.2017 17:00 Vizualizări2655 Autor: Ziarul National
Cutiile NEGRE ale aeronavei AN 26-100 vor di DESCIFRATE la Kiev. Într-o lună va fi stabilită cauza catastrofei în care și-au pierdut viața patru moldoveni


Cutiile negre ale aeronavei AN 26-100, preluate în urma accidentului aeronautic din 14 octombrie 2017 în care și-au pierdut viața patru moldoveni, vor fi expediate de către autoritățile din Coasta de Fildeș la Kiev. În capitala Ucrainei, cutiile negre vor fi descifrate pentru a se afla exact cauza prăbușirii aeronavei în oceanul Atlantic.

Decizia a fost luată în urma vizitei la fața locului a grupului de experți din cadrul Autorității Aeronautice Civile al R. Moldova, desemnați pentru a participa la investigarea cauzelor producerii accidentului.

Grupul de experți a evaluat epava aeronavei, înregistrarea convorbirii cu dispeceratului, echipamentul etc. Astfel, s-a constatat că, reieșind din tipul de echipament instalat la bordul aeronavei, la moment Uzina „Antonov” din Kiev deține aparatajul necesar pentru descifrarea datelor, care va fi gata în circa patru săptămâni.

În baza descifrărilor de pe cutiile negre ale aeronavei, dar și a datelor acumulate până în prezent în urma investigărilor la fața locului, autoritățile din Coasta de Fildeș vor elabora un raport preliminar pe accident. La definitivarea raportului vor participa cu asistență și experții Autorității Aeronautice Civile al R. Moldova, care vor pleca din nou la fața locului.

Este de menționat că, după prezentarea raportului preliminar pe accident, AAC al R. Moldova va elabora un set de recomandări pentru companiile care exploatează astfel de aeronave.

Amintim că la 14 octombrie a avut loc o catastrofă aviatică în care au murit patru cetățeni ai R. Moldova, membri ai echipajului. Printre aceștia se numără comandantul echipajului era Litovka Evgheni, cu 23 666 de ore de zbor la activ, pilotul secund Șicanov Alexandru, cu 2 180 de ore de zbor, inginerul de bord Pavel Besedin, cu 9 200 de ore de zbor, și Dmitri Melniciuc.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md