”Factura” divorţului este cel mai mare obstacol de până acum în negocierile pe tema retrageriii Regatului Unit din Uniune, prevăzută în martie 2019.

Bruxellesul cere regatului să-şi respecte promisiunea de a-şi plăti angajamentele concrete pe care şi le-a asumat ca stat membru UE, scrie news.ro.

Întrebat, într-un interviu acordat grupului german Funke şi publicat luni, cât de mult are de plătit Londra, Tajani a răspuns că, în opinia sa, ”cel puţin 60 de miliarde de euro”.

Amintim că premierul britanic Theresa May a anunţat că guvernul său este aproape să definitiveze planul prin care Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană, stabilind deja data la care Regatul Unit va pune în aplicare votul referendumului de anul trecut, relatează BBC News.

Proiectul de lege privind retragerea Regatului Unit din Uniunea Euroeană, pe care Guvernul britanic îl va supune aprobării Parlamentului, va stabili pe 29 martie 2019, la ora 23.00 GMT, data ieşirii efective din UE, a anunţat ministrul însărcinat cu Brexitul David Davis, relatează Reuters.