00:30:34 29.03.2024
Stiri

Scrisoarea care ar putea schimba SOARTA Marii Britanii: NEÎNCREDERE pentru premierul Theresa May

Știri 13.11.2017 13:40 Vizualizări3905 Autor: Ziarul National
Scrisoarea care ar putea schimba SOARTA Marii Britanii: NEÎNCREDERE pentru premierul Theresa May


40 de parlamentari ai Partidului Conservator au convenit semnarea unei scrisori de neîncredere pentru premierul britanic Theresa May, potrivit unor surse citate de publicaţia The Sunday Times, relatează site-ul agenţiei Reuters, transmite mediafax.ro.

48 este numărul necesar de semnături pentru declanşarea unei contestaţii privind conducerea partidului, mecanismul prin care Theresa May ar putea fi destituită şi înlocuită cu un alt membru al Partidului Conservator.

Autoritatea Theresei May în cadrul partidului a fost diminuată în urma alegerilor anticipate din 8 iunie, când Partidul Conservator a pierdut majoritatea parlamentară, deşi previziunile indicau un succes de proporţii.

Experţii consideră că guvernul May a fost divizat în legătură cu modul în care Marea Britanie va ieşi din Uniunea Europeană şi a fost afectat de mai multe scandaluri în care au fost implicaţi miniştri. Mai mulţi membri marcanţi ai Conservatorilor îi reproşează premierului discursul slab din cadrul conferinţei anuale a partidului şi poziţia nesigură în negocierile de Brexit.

Guvernul Theresa May a pierdut doi miniştri în ultimele două săptămâni. Michael Fallon a demisionat din funcţia de ministru al Apărării, pe fondul unor acuzaţii de abuz sexual. Fallon fusese acuzat că a pus mâna pe genunchiul jurnalistei radio Julia Hartley-Brewer în 2002. Priti Patel a renunţat la funcţia de ministru al Dezvoltării Internaţionale, după ce a devenit public faptul că a avut întrevederi neautorizate cu mai mulţi lideri israelieni.

În cazul unor alegeri interne în cadrul Partidului Conservator, persoana care o învinge pe Theresa May va prelua conducerea formaţiunii şi funcţia de prim-ministru. Nu sunt necesare noi alegerile anticipate pentru ca acest scenariu să fie pus în aplicare.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md