Peste 20 de accidente rutiere în doar trei zile: Trei persoane au decedat

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Trei persoane au decedat, iar alte 30 au fost traumatizate, în ultimele trei zile, ca urmare a accidentelor rutiere avute loc pe teritoriul Republicii Moldova.

În perioada 10 – 13 noiembrie, angajații Inspectoratului Național de Patrulare au activat în regim sporit pe drumurile naționale întru prevenirea încălcărilor a ordinii publice şi a evenimentelor rutiere. Astfel, ofițerii INP au intervenit la circa 200 de solicitări din partea cetățenilor.

De asemenea, 715 şoferi au fost depistați în trafic cu viteza peste limita admisă, iar 66 conducători auto au urcat la volan după ce au consumat alcool.

Totodată, 108 cetățeni au comis diverse încălcări ale ordinii publice, dintre care 39 au fost documentați pentru fumatul în locurile publice.

În pofida acțiunilor întreprinse de ofițerii de patrulare, din cauza că șoferii au neglijat RCR, s-au produs 24 de accidente rutiere grave soldate cu 3 persoane decedate și 30 traumatizate. Principalele cauze fiind depășirea limitei de viteză, starea de ebrietate la volan și depășirea neasigurată.

INP amintește participanților la trafic că prioritatea instituției este securitatea circulației rutiere și siguranța participanților la trafic.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...