De ziua mondială a Diabetului Zaharat, testează-ţi gratuit nivelul glicemiei; Iată unde vor fi amplasate punctele de testare

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Mâine, în holul Primăriei municipiului Chişinău va fi organizat un punct de testare a glicemiei, în contextul marcării Zilei Mondiale a Diabetului Zaharat sub genericul „Femeile și diabetul – dreptul nostru la un viitor sănătos”.

De asemenea, pe parcursul zilei de mâine, puncte de testare a glicemiei vor fi deschise în holurile preturilor de sector, a Centrelor Consultative Diagnostice și a Centrelor Medicilor de Familie a Instituțiilor Medico-Sanitare Publice municipale, dar şi în mai multe farmacii din capitală.

În acest an, în cadrul Zilei Mondiale a Diabetului Zaharat se vor desfășura mai multe activităţi. Oamenii doritori vor avea posibilitatea să verifice nivelul de glicemie în sânge, absolut gratuit la mai multe puncte de testare amplasate în locurile publice enumerate mai sus. Prioritate pentru investigații și eliberarea glucometrelor și testelor pentru glucometre vor avea gravidele cu diabet nestațional și pacienții cu diabet zaharat primar depistați.

De asemenea, în cadrul Asociațiilor Medicale Teritoriale vor fi organizate conferințe științifico-practice cu tematica „Ziua Mondială a Diabetului Zaharat” şi în cadrul Spitalului Clinic Municipal „Sfânta Treime” va avea loc o conferință științifico-practică, publică, cu participarea specialiștilor endocrinologi.

Actualmente, la nivel mondial, 371 de milioane de oameni suferă de diabet zaharat, iar alte 280 milioane de oameni au un risc eminent de îmbolnăvire. Către anul 2030, numărul persoanelor cu diabet zaharat va constitui jumătate de miliard. În Republica Moldova, circa 84 mii de persoane suferă de această maladie. În municipiul Chișinău sunt înregistrați 23401 cazuri, inclusiv și copii.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...