/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

Un an de la „înscăunarea” lui Dodon în viziunea PSRM: Anul care a trecut a demonstrat că alegerea poporului a fost corectă

missing
13 noiembrie 2017, ora 11:56

Astfel, cu ocazia împlinirii unui an de la alegerea lui Igor Dodon în funcția de Preşedinte al Republicii Moldova, PSRM a publicat o declarație în care face totalurile activității acestuia: „A stopat numeroase derapaje și a blocat multe legi ale guvernării cu profund caracter antipopular; a reușit să reanimeze relațiile tradiționale de prietenie și de colaborare cu partenerii noștri din Est; a lichidat barajele ce împiedicau exporturile moldovenești în Federația Rusă; a soluționat multe probleme cu care se confruntau cetățenii noștri aflați la muncă în Rusia; a reușit restabilirea prestigiului instituției prezidențiale în societate și a încrederii oamenilor în această instituție importantă în stat; a reușit să creeze un echilibru în viața politică din Republica Moldova – instituția prezidențială de fiecare dată a intervenit prompt atunci când s-a încercat bulversarea și divizarea societății, utilizând principii false și periculoase, care, concomitent, ar fi dinamitat situația politică țară”.

Socialiștii declară că majoritatea inițiativelor Preşedintelui Dodon au fost zădărnicite de guvernare opoziție pro-europeană, „care au făcut front comun împotriva şefului statului, încercând izolarea și eliminarea lui din procesul decizional, din politică și din viața publică”.

Partidul a mai menționat că este în campanie de colectare a semnăturilor în susținerea ideii de trecere la forma prezidențială de guvernare și că doar în acest mod președintele va putea soluționa problemele cu care se confruntă țara.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram