Serviciile secrete britanice se tem că Rusia foloseşte softuri antivirus Kaspersky pentru spionaj

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Serviciile secrete britanice se tem că un soft antivirus Kaspersky oferit gratuit de Banca Barclays la peste două milioane de clienţi ar putea fi utilizat de instituţii guvernamentale din Rusia pentru colectarea de informaţii, relatează cotidianul Financial Times.

Un oficial din cadrul Guvernului de la Londra a declarat pentru FT că Serviciul Guvernamental de Informaţii (GCHQ) a exprimat de câteva luni preocupări privind distribuirea în Marea Britanie a softurilor antivirus produse de Kaspersky Lab, una dintre cele mai de succes companii de securitate cibernetică din lume.

Oficiali din cadrul serviciilor secrete britanice se tem că distribuirea softurilor antivirus Kaspersky de către Barclays expune spionajului persoane cu grad mare de risc – angajaţi ai instituţiilor guvernamentale sau ai armatei britanice – care, fiind clienţi ai băncii, au instalat sisteme antivirus Kaspersky în reţelele informatice de acasă, scrie Mediafax.

Reprezentanţi ai Băncii Barclays confirmă intenţia de a renunţa la contractul cu firma Kaspersky, dar susţin că decizia a fost luată din raţiuni de ordin comercial, fără nicio legătură cu preocupările formulate de GCHQ.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...