Partidul Nostru consideră incidentul din Racovăț o provocare a PLDM

UPDATE: Mihai Mitrofan, a fost reţinut şi se află în prezent la Inspectoratul de poliţie Soroca, asta deşi Consiliul electoral de circumscripţie din satul Racovăţ a interzis organelor de drept să întreprindă orice fel de măsuri. Consiliul electoral de circumscripţie Soroca a emis permisiunea de reţinere a candidatului Partidului Nostru pentru 72 de ore. Potrivit Ziarului Național, în mașina lui Mitrofan au fost găsite, în urma perchezițiilor, o bâtă de lemn, două pistoale și o pușcă de vânătoare deținute legal.

În dimineaţa zilei de astăzi, 25 iunie, în casa candidatului “Partidului Nostru” la funcţia de primar al satului Racovăţ, raionul Soroca, Mihail Mitrofan, a dat buzna poliţia şi l-a acuzat că l-ar fi atacat pe contracandidatul său la alegerile locale, liberal-democratul Mihail Andrieş, se arată într-un comunicat de presă emis de “Partidul Nostru”.

Potrivit lui Andrieş, la ora 2 noaptea el a fost bătut de către doi necunoscuţi cu măşti pe cap, iar unul dintre ei, spune Andrieş, ar fi avut vocea contracandidatului său, Mihail Mitrofan.

Mihail Mitrofan susține că nu a părăsit locuinţa sa noaptea trecută, și că există mărturii depuse de rude şi vecini care susţin acest lucru.

“Partidul Nostru” declară că Mihail Mitrofan, care a obţinut în primul tur al alegerilor locale 42,96% din voturi şi a acces în turul doi cu un scor dublu faţă de contracandidatul său Mihail Andrieş, a desfăşurat o campanie electorală corectă şi cinstită, fapt confirmat şi de rezultatul obţinut pe 14 iunie.

Reprezentanții partidului urmează să efectueze o anchetă internă privind cele întâmplate, iar dacă vina lui Mihail Mitrofan va fi dovedită, el va fi pedepsit.

În cazul în care aceste fapte nu se vor adeveri însă, se arată în comunicat, atunci incidentul poate fi calificat drept “o nouă provocare din partea PLDM cu scopul de a discredita Partidul Nostru cu două zile înainte de data alegerilor şi o metodă murdară de a influenţa rezultatele turului doi al alegerilor locale din 28 iunie“.

Liderul PLDM a reacționat și el la acest incident într-un briefing de presă în care a calificat acțiunile candidatului din partea “Partidului Nostru” drept specifice lumii criminale.

Student, jurnalist. Mai multe detalii la nicu.md.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.