Candidat la funcția de primar în Racovăț, bătut de fostul primar

UPDATE: Mihai Mitrofan a fost reţinut şi se află în prezent la Inspectoratul de poliţie Soroca, asta deşi Consiliul electoral de circumscripţie din satul Racovăţ a interzis organelor de drept să întreprindă orice fel de măsuri. Consiliul electoral de circumscripţie Soroca a emis permisiunea de reţinere a candidatului Partidului Nostru pentru 72 de ore. Potrivit Ziarului Național, în mașina lui Mitrofan au fost găsite, în urma perchezițiilor, o bâtă de lemn, două pistoale și o pușcă de vânătoare deținute legal.

Mihail Andrieş, candidatul din partea PLDM la funcția de primar al satului Racovăț, raionul Soroca, a sunat astăzi în jurul orei 01:40 la poliție, declarând că a fost agresat fizic fără niciun motiv de către trei persoane necunoscute.

La fața locului s-a deplasat grupa operativă și serviciul de urgență, victima fiind transportată la spitalul din orașul Soroca pentru acordarea asistenței medicale.

Ulterior s-a stabilit că bărbatul a fost bătut pe diferite părți ale corpului cu bâte sportive de către 3 persoane care aveau cagule pe cap, cauzându-i leziuni corporale grave.

Polițiștii au reținut trei suspecți, aceștia dovedindu-se a fi Mitrofan Mihail, fostul primar al localității Racovăț, candidat din partea Partidului Nostru la funcția de primar, și doi nepoți de-ai săi. Oamenii legii efectuează percheziții la domiciliile acestora pentru a stabili gradul lor de implicare.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art. 287 al.2 „Huliganism” și art. 152 al.3 „Vătămarea intenţionată medie a integrităţii corporale sau a sănătăţii”. Conform legislației în vigoare persoanele culpabile se pedepsesc cu închisoare de la 3 la 7 ani.

Atât Partidul Liberal Democrat din Moldova cât și Partidul Nostru au venit cu reacții pe parcursul zilei.

mihail-andries-pldm-racovat-batut-electorala

Student, jurnalist. Mai multe detalii la nicu.md.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.