Filat: Turul doi trebuie privit și prin prisma neadmiterii elementului criminal în politică

Liderul PLDM, Vlad Filat, a comentat astăzi în cadrul unui briefing “cazul ieșit din comun” în care Mihail Andrieș, candidatul la postul de primar din Racovăț, Soroca, a fost bătut de contracandidatul său din partea Partidul Nostru.

Acest caz arată fața adevărată a celor care înțeleg că legea e doar o noțiune abstractă și care încearcă să aducă în politica noastră elemente de luptă specifice lumii criminale. Noi pe parcursul timpului am preîntâmpinat în repetate rânduri opinia publică despre pericolele care planează asupra societății în general. Turul doi trebuie privit și prin prisma neadmiterii elementului criminal în politică. Trebuie să fim extremi de vigilenți […] altfel riscăm să pierdem toate acele cuceriri democratice pe care le-am înregistrat în prezent. – Vlad Filat

De asemenea, liderul PLDM a îndemnat alegătorii săi din localitățile unde se va petrece turul doi fără vreun candidat PLDM, inclusiv Chișinău, să voteze pentru candidații celorlalte partide de orientare democratică.

“Partidul Nostru” a reacționat și el ulterior la acest incident, calificându-l ca o provocare a liberal-democraților.

Student, jurnalist. Mai multe detalii la nicu.md.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.