/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Aproximativ 60.000 de persoane au participat la un miting naţionalist la Varşovia

missing
12 noiembrie 2017, ora 14:16

Manifestanţii au strigat sloganuri religioase ca “Dumnezeu, onoare, ţară”, dar şi scandări antiimigraţie şi rasiste ca “Polonia pură, Polonia albă” .

Poliţia estimează că aproximativ 60.000 de persoane au fost prezenţi la mitingul naţionaliştilor, printre participanţii fiind şi activişti de extremă dreapta din mai multe ţări europene.

Aproximativ 2.000 de persoane s-au strâns la o contramanifestaţie “antifascistă”.

Susţinători ai formaţiunii de guvernământ Lege şi Justiţie (PiS) au participat la mitingul care este organizat anual de Ziua Independenţei, marcând momentul în care Polonia şi-a recăpătat suveranitatea după Primul Război Mondial.

Mariusz Blaszczak, ministrul de Interne al Poloniei, a descris evenimentul drept “o privelişte minunată”.

Preşedintele polonez Andrzej Duda a găzduit o ceremonie oficială cu ocazia Zilei Independenţei la care au participat o serie de foşti şi actuali oficiali polonezi, inclusiv preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, premier al Poloniei în perioada 2007-2014.

“Ziua Independenţei a fost mereu şi va continua să fie o sărbătoare a tuturor polonezilor şi nu a unui singur partid. Niciun politician din Polonia nu a avut şi nici nu va avea vreodată monopol asupra patriotismului”, a declarat Tusk.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram