A trecut noaptea ţigări peste Prut cu ajutorul unei camere auto. Un moldovean, reţinut în România

Un tânăr moldovean, de 18 ani, a fost reţinut în România, după ce a trecut colete cu mii de ţigări peste Prut cu ajutorul unei camere auto. Tânărul a fost depistat de poliţiştii de frontieră români în timp ce se ascundea în vegetația din apropierea râului.

Cazul a avut loc pe 10 noiembrie, în timpul unei acțiuni de combatere a contrabandei cu țigări declanşate de polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Răducăneni.

Astfel, în jurul orei 00.00, aceștia au observat pe malul râului Prut, cu ajutorul autospecialei de supraveghere cu termoviziune, două persoane care au trecut fraudulos frontiera de stat în România și se deplasau de la liziera râului Prut spre localitatea Podul Hagiului.

Imediat, o patrulă a poliției de frontieră s-a deplasat în locul indicat, unde au fost descoperite trei colete suspecte, în extravilanul localității Gorban.

În urma verificării zonei, cuplul chinologic format dintr-un polițist de frontieră și un câine de urmă, l-a depistat pe tânăr care se ascundea în vegetația din apropiere.

Tânărul de 18 ani a declarat că împreună cu o altă persoană a trecut coletele peste râul Prut cu ajutorul unei camere auto și au continuat să se deplaseze spre interiorul tării, aproximativ doi km, când speriați de luminile autospecialei poliției de frontieră au abandonat coletele și au fugit.

De asemenea, tânărul a spus că detaliile privind livrarea coletelor nu îi erau cunoscute, iar pentru activitatea sa urma să primească suma de 1000 lei moldovenești.

În urma inventarierii conținutului coletelor, a rezultat cantitatea de 1.845 pachete cu țigări, marca Plugarul, cu timbru de acciză Republica Moldova, în valoare de aproximativ 21.000 lei.

Tânărul a fost predat autorităților de frontieră din R.Moldova pentru stabilirea întregii arii infracționale și depistarea tuturor persoanelor implicate.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.