Enigmatica „nepoată” a lui Putin intrigă FBI-ul

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Ancheta pe care o întreprinde FBI pe tema amestecului rus în alegerile prezidențiale americane e departe de a se sfârși. În centrul ei apare o misterioasă Olga Vinogradova, care ar putea fi nepoata lui Vladimir Putin.

Cine e Olga Vinogradova? Este întrebarea care agită în acest moment FBI-ul, scrie Politico. E o rusoaică foarte frumoasă, căreia i-ar fi revenit rolul de a apropia echipa de campanie a candidatului Trump de puterea rusă, în condițiile în care Rusia încerca să-și îmbunătățească relațiile cu SUA și era interesată să obțină ridicarea sancțiunilor economice impuse de Occident din 2014, de la episodul Ucraina.

Politico susține că femeia ar fi ajutat la aranjarea unei întrevederi între George Papadopoulos, membru al echipei de campanie a lui Donald Trump, și oficiali de la Kremlin. Ancheta a relevat că în e-mailurile adresate colegilor, Papadopoulos o descria drept „nepoata lui Putin”, dar ulterior acesta a negat legăturile pe care ea le-ar avea cu președintele rus.

La 5 octombrie, Papadopoulos a pledat vinovat pentru acuzația de a-i fi mințit pe anchetatorii FBI. Agenții vor ca fostul colaborator al lui Donald Trump să facă lumină în câteva chestiuni încă nelămurite legate de presupusa intervenție rusă în campania electorală americană.

George Papadopoulos a intrat în echipa de campanie a lui Donald Trump în martie 2016, pe post de consilier de politică externă.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...