Un tânăr a cerut Danemarcei să-i împrumute Groenlanda. Răspunsul surprinzător pe care l-a primit

Un tânăr de 23 de ani a trimis un email, din amuzament, către Ministerul Afacerilor Externe din Danemarca și a cerut să „împrumute” Groenlanda, un teritoriu autonom, parte a Regatului Danemarcei. Culmea este că Joe a primit un răspuns, care mai mult decât l-a surprins.

Joe povestește cum într-o seară, după ce a consumat alcool, a trimis, alături de un prieten, un email cu titlul „Folosiți Groenlanda?” în care se adresează ministerului de Afaceri Externe din  Danemarca, notează Bored Panda.

„Buna, Sunt Joe, am 23 de ani, iar eu și prietenul meu vrem să deținem o țară. Având în vedere că suntem tineri, vrem să începem de jos și voiam să știm dacă cei care conduc țara sunt de acord. Nu vrem să facem nicio greșeală, astfel încât să ducem o țară de succes la ruină”, au scris tinerii la începutul mesajului.

„Sunt sigur că Regatul Danemarcei are alte lucruri mai importante de făcut decât să se ocupe cu mici detalii, cum ar fi cine se ocupă de această țară, așa că v-am face de fapt un mare favor. O grijă în minus pentru oamenii minunați din Danemarca”, adaugă tânărul în email.

„Vă mulțumi anticipat pentru cele 836.000 de mile la pătrat de pământ. Chiar apreciem. Dacă doriți să ne contactați, puteți răspunde la acest email”, a încheiat tânărul mesajul.

Joe a fost mai mult decât surprins când a văzut că a primit un răspuns:

„Dragă Joe în vârstă de 23 de ani, Iți mulțumim pentru email. Ne încântă faptul că ai vise mari. Niciodată nu știi cum într-o zi, aceste vise se vor îndeplini. Însă în chestiunea ca noi să-ți dăm Groenlanda, nu se poate. Dar îți mulțumim pentru email. Poate ar trebui să începi de jos. Îți trimitem un link cu un job disponibil în Groenlanda: ai putea preda engleza elevilor, de exemplu. Mult succes în a-ți găsi o țară pe placul tău”, scrie în emailul semnat de ministerul de Afaceri Externe din Danemarca.

Danemarca se află în nordul Europei, între Marea Nordului și Marea Baltică, și este formată din Peninsula Iutlanda și din peste 400 de insule, cunoscute sub numele de Arhipelagul Danez. Din secolul al XIV-lea, Regatului Danemarcei îi aparțin atât Insulele Feroe, cât și cea mai mare insulă din lume — Groenlanda, teritorii cu largă autonomie administrativă.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.