5 cărți de autodezvoltare care îți vor schimba viziunile asupra lumii

tumblr_static_tumblr_static__640
Foto: tumblr

Când Warren Buffett a fost întrebat despre secretul bogăției și succesului său, el a spus că citește în fiecare zi 500 de pagini. Din păcate, dacă lucrați, învățați în jur de 9 ore pe zi, este posibil să nu aveți timp să citiți. Totuși, din moment ce ne stabilim prioritățile și ne învățăm să gestionăm timpul, le reușim pe toate. #diez vă propune o listă de cărți, care vă vor ajuta să vă dezvoltați.

# Thirteen Things Mentally Strong People Don’t Do by Amy Morin

Photo Credit: Self Help Daily
Photo Credit: Self Help Daily

Nu poți scăpa de nenorociri în viață, dar poți schimba modul în care reacționezi la ele. Lupți pentru a-ți depăși eșecurile? Sau le accepți și spui că nu te afectează? Depășirea obstacolelor poate avea o influență profundă asupra vieții de zi cu zi. Morin împărtășește modul în care cei mai de succes pacienți ai terapiei au trecut de aceste dificultăți.

# How to Stop Worrying and Start Living by Dale Carnegie

Картинки по запросу How to Stop Worrying and Start Living by Dale Carnegie

Cum v-ați simți dacă cineva v-ar anunța duminică seară că luni dimineața urmează să vă facă o vizită? V-ați faci griji? Probabil. Există o modalitate de a face față acestor griji. Definindu-vă sursa stresului, puteți să-l depășiți o dată pentru totdeauna. Carnegie a venit cu o formulă atemporală, care vă ajută să rezolvați orice situație stresantă.

# How Will You Measure Your Life? by Clayton M. Christensen, James Allworth and Karen Dillon

Картинки по запросу How Will You Measure Your Life? by Clayton M. Christensen, James Allworth and Karen Dillon

Ce crezi că te-ar face mai fericit la locul de muncă? Poate un salariu mai mare? Sau poate ceva mai multă admirație din partea colegilor? În timp ce realizările carierei pot fi satisfăcătoare, neglijarea familiei și a prietenilor poate fi dăunătoare. Autorii cărții vă învață cum să faceți compromisuri.

# Finding Your Element by Ken Robinson

Картинки по запросу Finding Your Element by Ken Robinson

Te-ai simțit vreodată presat să-ți trăiești viața într-un anumit fel? Societatea ne încurajează adesea să urmăm un anumit plan liniar. Trebuia să absolvim liceul la 18 ani, să intrăm la universitate și să devenim o persoană profesionistă, să ne căsătorim și să avem copii. Această narațiune poate funcționa pentru unii oameni, dar pentru mulți dintre noi aceasta poate fi limitată și ne îndepărtează de domeniile în care am putea excela. Toată lumea are o pasiune, iar dacă nu știi care este a ta, înseamnă că nu ai descoperit-o încă.

# Emotional Intelligence by Daniel Goleman

Картинки по запросу Emotional Intelligence by Daniel Goleman

Emoțiile ne țin pe loc? Ar fi mai bine dacă emoțiile noastre ar fi eliminate și am deveni niște creaturi logice? Dacă rata de puls crește peste 100 bpm, suntem prea emoționați să gândim rațional. Probabil am lăsat sentimentele să ne înnebunească mai des decât credem. Goleman explică cum putem evita influența excesivă a emoțiilor asupra deciziilor pe care le luăm.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente