(video) 15 filme emoționante, potrivite pentru un sfârșit de toamnă cu cer plumburiu

fault-in-our-stars-20-adorable-photos-of-shailene-woodley-and-ansel-elgort
Foto: SheKnows

Dacă îți plac filmele emoționante, atunci această selecție este pentru tine. În aceste filme există tot ce poate face pe cineva să plângă: iubirea nefericită, o prietenie dulce între un om și un animal, moartea oamenilor dragi. Fiecare poveste îți poate afecta cele mai adânci corzi ale sufletului. Deci, pregătește-ți batista!

# Inside I’m Dancing

Un nou pacient cu atrofie musculară numit Rory se stabilește în casa pentru persoanele cu handicap. El, spre deosebire de ceilalți, este foarte energic și dorește să se distreze la maxim. Se familiarizează cu Mike, care suferă de paralizie cerebrală, pentru care o astfel de viață este ceva nou. Rory îi arată o lume în care există multe motive de bucurie. Acest film vă va face nu numai să simpatizați eroii, ci și să vă gândiți asupra propriei vieți.

# Seven Pounds

Din neglijența lui Tim Thomas, a avut loc un accident în care șapte persoane au murit. La un an de la acest accident de mașină, el renunță la slujbă și decide să corecteze greșeala trecutului: el hotărăște să-și doneze organele. Lucrurile se complică când Tim întâlnește o fată care are nevoie de un transplant de inimă și se îndrăgostește de ea. Să-ți reții lacrimile în timp ce privești acest film este ireal.

# The Boy in the Striped Pyjamas

Evenimentele au loc în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Fiul de opt ani al comandantului lagărului de concentrare nu știe nimic despre adevărata groază din jurul lui. Copilul se familiarizează și leagă o prietenie cu un băiețel evreu. Drept urmare, această comunicare duce la un sfârșit neașteptat.

# Million Dollar Baby

Maggie visează să devină o boxeră faimoasă. Antrenorul, văzându-i aspirația, începe să o antreneze mai mult. Pe Maggs o așteaptă lupte, victorie, faimă, bogăție, dar soarta nu a pregătit nimic bun pentru ea. Filmul este despre o persoană puternică, care merge spre țelul său, indiferent de orice.

# The Fault in Our Stars

Hazel, cu o boală oncologică, merge la un grup de sprijin. Acolo ea îl întâlnește pe Augustus, cu care începe o relație. Tinerii merg la Amsterdam pentru a face cunoștință cu autorul romanului preferat al fetei, dar întâlnirea cu idolul nu a lăsat impresii plăcute. În acest moment se dovedește că boala lui Augustus nu se retrage și că i-a rămas foarte puțin. El decide să-i trimită un mesaj lui Hazel.

# Boyhood

În film sunt prezentați doisprezece ani din viața lui Mason. Sunt arătate evenimentele de la clasa întâi de școală până la prima zi în colegiu. Povestea este compusă din mici episoade din viața unui copil, a unui adolescent, a unui tânăr. Filmul este incredibil de sincer și simplu, iar evenimentele din el par foarte realiste.

# Schindler’s List

Steven Spielberg a realizat un film despre un membru al partidului nazist și un om de afaceri – Oscar Schindler. Această persoană a salvat mai mult de 1.000 de evrei de la moarte în timpul Holocaustului. Filmul este unul foarte puternic și merită să fie vizionat, iar cele șapte premii Oscar pe care le-a câștigat reprezintă o dovadă în plus a acestui fapt.

# Marley and me

După nuntă, John și Jenny decid să adopte un câine pentru a verifica dacă sunt gata să conceapă un copil. Ei găsesc un câine cu un caracter foarte rar, care îi învață să-și iubească și să-și tolereze lacunele. Există o mulțime de momente amuzante în film, dar sunt și multe din cele care te vor face să plângi.

# St. Vincent

În vecinătatea cu o mama singură și fiul ei trăiește Vincent, un bărbat singuratic, cu un caracter dezagreabil, care iubește să bea, să joace jocuri de noroc și să se întâlnească cu prostituate. Într-o zi, mama băiatului îl invită pe acest om să aibă grijă de fiul ei. În cele din urmă ei se împrietenesc. Dar viața este un lucru imprevizibil…

# P.S. I Love You

Chiar dacă ați văzut acest film, vă recomandăm să îl priviți din nou. Se pare că personajele principale sunt create pentru o viață fericită și se vor bucura de ea până la sfârșitul zilelor lor. Dar destinul le-a încurcat planurile. Bărbatul moare, lăsându-i iubitei șapte mesaje.

# Changeling

Filmul nu va lăsa pe nimeni indiferent, mai ales când îl privești și înțelegi că se bazează pe evenimente reale. Eroinei i-a fost răpit un copil. După un timp, copilul a fost găsit, dar mama este sigură că băiatul nu este fiul ei. Tânăra încearcă să-și găsească copilul, dar oficialii decid să o împiedice atribuindu-i o boală psihică.

# Hachi: A Dog’s Tale

În film se relatează o poveste reală, foarte emoționantă. Un profesor universitar a găsit un cățeluș la gară. În scurt timp aceștia au devenit prieteni, s-au atașat mult unul de celălalt. Din păcate, proprietarul a murit, iar câinele i-a rămas credincios până în ultima zi.

# Knockin’ On Heaven’s Door

Doi tineri grav bolnavi se cunosc în spital și se împrietenesc. Unul dintre ei află că i-a rămas mai puțin de o săptămână. Înainte de moartea sa, el decide să-și ia prietenul într-o călătorie, în care urmează să-și îndeplinească visurile.

# Atonement

O fată pe nume Brioni are o imaginație foarte bogată. Aceasta știe că fiul servitorului Robbie are un roman cu sora ei mai mare. Când verișoara lor devine victima unui act de violență, Brioni decide că vinovat se face Robbie și nu înceta să afirma ceea ce inventase. Tânărul a fost condamnat la închisoare, iar la aceste evenimente se adaugă și tragedia celui de-Al Doilea Război Mondial.

# Dancer in the Dark

O mamă singură lucrează din greu pentru a-și salva fiul. Rolul principal în istoria tragică a fost jucat de cântăreața Bjork, care a scris și muzica pentru film.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente