Carisma nu este o trăsătură genetică. Care sunt cele 7 obiceiuri ale persoanelor „fermecătoare”

main-qimg-8f24ba4887f1dfd57160528ed68c943a-c
Foto: Quora

Cu siguranţă cunoaşteţi acel gen de oameni care pot face absolut orice lucru să pară interesant. Fie că vă sunt prieteni, colegi sau simple cunoştinţe, aceştia reuşesc să vă cucerească de fiecare dată cu energia lor. Conform psihologilor, carisma nu este o trăsătură genetică şi poate fi cultivată cu ajutorul câtorva obiceiuri, scrie bustle.com.

# Îi fac pe ceilalţi să se simtă importanţi

Obiceiul de a-i face pe cei din jurul tău să se simtă auziţi, înţeleşi şi vrednici de timpul tău este ingredientul cheie de care ai nevoie pentru a-i cuceri. „O persoană carismatică face ca toată lumea – indiferent de statutul lor – să se simtă importantă“, spune David Bennett, expert în relaţii.

# Fac tot posibilul să reţină numele interlocutorului

Un lucru specific persoanelor carismatice este acela că au grijă să-şi amintească numele interlocutorului. Studiile arată că auzirea numelui ne activează creierul, chiar şi atunci când se vorbeşte într-o cameră zgomotoasă, scrie Forbes. Persoanele care îşi aud numele acordă o atenţie sporită celui care vorbeşte.

# Transmit încredere atunci când complimentează

Când o persoană carismatică vă complimentează, o fac întotdeauna cu multă convingere. „Aceştia dau impresia că un compliment făcut de ei nu este numai sincer, ci chiar valoros, din cauza încrederii pe care o transmit“, spune Bennett.

# Li se citeşte fericirea pe chip

Este uşor să vă faceţi plăcuţi când sunteţi întotdeauna prietenoşi şi abordabili. Amintiţi-vă să zâmbiţi de fiecare dată. Cercetările arată că zâmbetul nu numai că te face mai atrăgător pentru ceilalţi, dar îţi poate ridica starea de spirit.

# Spun cele mai fermecătoare poveşti

„Oamenii carismatici au un fel al lor de a povesti. Fără a se lăuda, aceştia îţi atrag atenţia şi te amuză cu întâmplările pe care le relatează“, spune Bennett.

# Gesticulează

Cercetările arată că persoanele care gesticulează sunt percepute ca fiind mai plăcute, calde şi energice, potrivit Forbes. Informaţia nu se transmite doar pe cale orală, gesturile pot vorbi de la sine.

# Nu-i vorbesc niciodată de rău pe ceilalţi

Nu cred că aţi auzit vreodată o persoană pe care o consideraţi carismatică vorbind rău pe cineva. Chiar şi atunci când au ceva de obiectat, o fac într-un mod constructiv, având grijă să o facă cât mai încurajator. De fapt, cercetătorii au descoperit că oamenii care privesc lucrurile pozitiv tind să fie descrise de către colegi ca fiind mai entuziasmaţi şi fericiţi.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente