Afacerea era condusă de Iurie Mereacre, un moldovean de 37 de ani, din apartamentul său într-un cartier din Londra, fiind ajutat de asociaţii lui Iurie Bivol, Serghei Bivol şi Ryingota Gincota, potrivit Mold-Street.

Grupul a fost ajutat de insiderul Nilesh Sheth, un manager de personal banking la instituţia financiară Barklays, care i-a ajutat pe moldoveni să deschidă şi să administreze circa 400 de conturi bancare, să perfecteze documente false şi să obţină înregistrări de adrese. 

Înainte de a fi arestaţi, pe 3 noiembrie 2016, membrii grupului infracţional au fost monitorizaţi o perioadă îndelungată de către autorităţi. Timp de 3 ani, cei trei moldoveni şi complicii lor primeau bani furaţi într-unul din conturile pe care le controlau, pe care în divizau în sume mai mici şi îi dispersau în alte conturi. Ei repetau acest proces de câteva ori pentru e pierde sursa de provenienţă a banilor şi ulterior îi transferau înapoi hoţilor. 

Poliţia a recuperat la domiciliul moldovenilor telefoane mobile, carduri, mulaje pentru documente de identitate şi financiare, precum şi alte dovezi. De asemenea, a fost găsit un ghid pas cu pas, scris cu mâna, privind procedurile necesare la operaţiunile financiare, modalitatea de mişcare a banilor pe conturi la diferite bănci şi notiţe despre conturile deja blocate de către bănci. În telefoane s-au păstrat SMS-urile cu acţiunile planificate, plăţile şi întrevederile la care au participat.

În timpul audierilor, toţi membrii reţelei au pledat vinovat. Anchetatorii au stabilit că gruparea respectivă de spălarea a peste 16 milioane de lire sterline pentru hackerii din ţările Europei de Est în perioada 2013-2016. Victimile au fost deţinători de carduri bancare din SUA şi ţările UE ai băncii Barklays, iar banii acestora au fost furaţi de către hackeri cu ajutorul virusului ”Dyre”, ataşat la mesaje electronice de la pretinse organizaţii cunoscute. 

Curtea din Old Bailey l-a condamnat pe Mereacre la 10 ani de închisoare, iar adjunctul lui - Iurie Bivol - a primit 7 ani. Sheth, Gincota şi Serghei Bivol vor fi privaţi de libertate timp de 4 ani, 3 ani şi 8 luni, şi, respectiv, 3 ani şi 5 luni.