/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ „Erou” din afară. Șevciuc cheamă la lupta cu oligarhii din Tiraspol, prin proteste

10 noiembrie 2017, ora 18:05

Susțin inițiativa aliaților mei și vă îndemn să participați la protestul opoziției, ce va avea loc la Tiraspol, în 11 noiembrie. Transnistria nu are nevoie de păpușe pe sfori de dolari în conducere, este ucigătoare și puterea oligarhilor. Nu este nevoie de vorbe goale și de acei câțiva dolari ai oligarhilor din ajutoarele alimentare. În Transnistria trebuie să aibă loc alegeri anticipate ale președintelui și în Sovietul Suprem”, a declarat Evghenii Șevciuc, fost lider de la Tiraspol.

Evghenii Șevciuc susține că înregistrarea video ar fi fost făcută în Sankt Petersburg. El a fost cel de-al doilea lider separatist din regiunea transnistreană. Șevciuc a fugit din Tiraspol, după ce pe numele lui au fost pornite mai multe dosare penale, fiind acuzat de furt, abuz de putere și contrabandă.

O perioadă Sevicuc s-a aflat la Chișinău, iar autoritățile moldovenești au știut despre locul aflării acestuia. Procurorii chiar l-au audiat, fără a oferi însă detalii despre subiect. Ulterior, avocații fostului lider au anunțat că acesta a fugit din Moldova, fără a menționa locul aflării lui.

În postările sale de pe rețelele de socializare acesta apare fericit în poze făcute în Piața Roșie și publică fotografii cu fiica și cu soția sa, Nina Stanschi, fosta șefa la așa-numitul Minister de Externe de la Tiraspol.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram