/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ „Corupție? Nu, n-am auzit.” Deputații spun că nu iau mită. Sondajele arată contrariul

missing
10 noiembrie 2017, ora 18:31

Da, chiar așa și este Parlamentul corupt. Ce avere au deputații care au trecut dintr-un partid în altul. Cu ce avere nouă s-au ales, dar și după declarațiile de avere ale acestor deputați se vede că starea lor financiară s-a îmbunătățit”, afirmă Elena Bodnarenco, secretar fracțiunea PCRM.

Corupția se află și în Parlament, dar se află și în Guvern, și în alte instituții, și în administrația publică locală de toate nivelurile”, susține Lilian Carp, deputat PL.

Și socialiștii spun că deputații ar putea fi corupți… mai exact toți, în afară de ei înșiși.

Oamenii au votat în 2014 pentru cinci fracțiuni și astăzi avem în Parlament practic două fracțiuni – fracțiunea PSRM, fracțiune de opoziție, și restul. Astăzi avem o coaliție sau o majoritate care nici nu are o denumire în Parlament. Înainte era „Dom2”, „Santa Barbara”, Alianța 1, 2, 3”, spune deputatul PSRM Vlad Batrîncea.

Nu sunt atât de siguri cei din PLDM și PPEM, care spun că nu cred în rezultatele sondajelor.

– Eu nu sunt credul tare în sondaje. – Parlamentarii nu iau mită? – Eu pot să răspund de mine și să pun mâna în foc că eu nu iau mită, dar nu pot să răspund de ceilalți”, afirmă Tudor Deliu, președinte fracțiunea PLDM.

Oamenii consideră așa – din moment ce avem Parlament, avem deputați aleși, ei sunt responsabili pentru toate lucrurile în țară și în momentul în care există o problemă în societate, problema corupției, pe cine blamăm? Blamăm Parlamentul. Nu merge bine economia pe cine blamăm? Blamăm Parlamentul”, susține Valeriu Ghilețchi, președintele grupului PPEM.

Democrații au găsit însă un țap ispășitor. Ei spun că de vină ar fi presa, care le-ar fi insuflat oamenilor că parlamentarii sunt corupți.

Oamenii percep Parlamentul ca un organ corupt, dar îl percep din spusele dvs, dragii mei. Ceea ce se aude. O babă la piață a spus că este corupt”, afirmă Sergiu Sîrbu, secretar fracțiunea PDM.

Potrivit unui sondaj realizat de Institutul Republican Internațional, cea mai coruptă instituție în Moldova este Parlamentul, urmat de funcționarii publici și Guvernul.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram