Denumită Telstar 18, mingea care va fi utilizată la turneul final din vara anului viitor aminteşte de cea utilizată la Cupa Mondială din Mexic, în anul 1970, câştigată de Brazilia lui Pele, însă designul acesteia era adaptat vremurilor actuale. Culorile de bază sunt alb şi negru, balonul fiind special creat pentru a oferi mai multă vizibilitate pe ecranele televizoarelor.

"Am fost suficient de norocos să descopăr această minge puţin mai devreme şi am reuşit chiar să o testez. Îmi place totul la ea: noul desing, culorile, totul", a declarat Messi, citat de site-ul oficial al FIFA.

Fotbalistul argentinian se află în Rusia cu naţionala ţării sale, care urmează să dispute două meciuri amicale: primul în compania reprezentativei ţării gazdă, Rusia, cu ocazia inaugurării stadionului Lujiniki din Moscova, care va găzdui partida inaugurală a CM 2018, iar cel de-al doilea marţi, împotriva selecţionatei Nigeriei, la Krasnodar.

Potrivit informaţiilor oferite de Federaţia rusă de fotbal, noul balon creat de Adidas va fi pus în vânzare vineri, la preţul de 10.000 de ruble (aproximativ 150 de euro).