/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Renumitul ceas londonez Big Ben va bate din nou pe 11 noiembrie. Prilejul renunțării „la tăcere”

10 noiembrie 2017, ora 15:12

Ceasul va trebui să marcheze cu precizie orele 11:00, momentul în care au încetat ostilitățile după semnarea armistițiului între blocul aliat și Germania în 1918 în orașul francez Compiegne.

A doua zi, duminică 12 noiembrie, clopotele vor fi scoase din funcțiune la ora 13:00, urmând să devină din nou active la 23 decembrie în perioada Sărbătorilor de Crăciun și vor rămâne în funcțiune până la 1 ianuarie 2018.

Când au început lucrările de reparație, la 21 august, și s-a anunțat că Big Ben va amuți timp de patru ani — perioadă necesară reparațiilor turnului și ale ceasului — s-a precizat că orologiul își va relua activitatea doar la evenimentele importante.

Clopotul turnului, redenumit „Elizabeth Tower” în 2012 pentru a marca cei 60 de ani de domnie ai reginei Elisabeta a II-a, a intrat astfel în cea mai lungă perioadă de tăcere în cei 157 de ani de istorie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram