(foto) Cum arată una dintre cele mai frumoase librării din lume

boredpanda.com

El Ateneo Grand Splendid din Buenos Aires, este una dintre cele mai mari și frumoase librării din lume. Cu 700.000 de mii de cărți vândute anual și peste un milion de vizitatori, El Grand Splendid este un loc pe care trebuie să-l vizitezi neapărat, dacă ajungi în Argentina.

Clădirea a fost proiectată de către arhitecții Peró și Torres Armengol în 1919, iar înainte de a deveni magazin de cărți, a fost teatru și cinematograf.

boredpanda.com

Teatrul avea o capacitate de 1.050 de locuri și a organizat o serie de spectacole, printre care și aparițiile artiștilor de tango Carlos Gardel, Francisco Canaro, Roberto Firpo și Ignacio Corsini. La sfârșitul anilor douăzeci, teatrul a fost transformat într-un cinematograf, iar în 1929, aici au fost proiectate primele filme cu sunet.

În februarie 2000, fostul teatru a fost închiriat de către Grupo Ilhsa, care deține librăriile El Ateneo și Yenny, precum și editura El Ateneo. Ulerior, acesta a fost renovat și transformat într-un magazin de cărți și muzică. Scaunele de cinema au fost înlăturate, iar în locul lor au fost instalate rafturi pentru cărți.

boredpanda.com

El Ateneo Grand Splendid a devenit magazinul pilot al grupului, iar în 2007 a vândut peste 700.000 de cărți. Anual, peste un milion de turiști și iubitori de lectură vizitează El Ateneo Grand Spendid.

În 2008, The Guardian, a plasat-o pe al doilea loc, în topul celor mai frumoase librării din lume.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Stela Televca
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente