Unitatea Primiri Urgențe a spitalului de copii din strada Lomonosov a fost reparată

spital 1
Foto: IPN

Unitatea Primiri Urgențe a Spitalului Clinic municipal de Boli Contagioase de Copii, din strada Lomonosov, a fost redeschisă după renovare. Municipalitatea Chișinău a cheltuit pentru lucrări peste 500 de mii de lei. Unitatea a fost dotată și cu echipament medical modern, donat prin proiectul „Repemol”.

Diana Vlad, şefa Unității Primiri Urgențe, a spus că departamentul este aliniat la sistemul național de alerte epidemiologice, iar fiecare caz de boală infecțioasă este raportat la nivel național. Unitatea Primiri Urgențe are trei săli, pentru infecțiile aerogene, pentru infecțiile intestinale și sala de resuscitare și de stabilizare a pacienților. „Sălile sunt dotate cu ventilator, monitor, electrocardiograf, aspiratoare, puls simetric, troleu pentru triaj. Este și sistem pentru oxigen, defibrilator, totul necesarul pentru triaj, loc pentru examinare, pentru măsurarea tensiunii arteriale, pulsului inimii, aspiratoarele în caz de înfundare a căilor respiratorii”, a menționat Diana Vlad,  transmite IPN.

Ludmila Bârca, directorul spitalului, a remarcat că Unitatea Primiri Urgențe a fost fondată în 2014 și că 70% dintre pacienții care se adresau erau spitalizați. Acum, internarea are loc doar în cazul a 1/3 dintre pacienți. „Pacienților li se fac analize, li se dă tratamentul necesar în decurs de 24 de ore cât se află sub supravegherea noastră. Dacă situația se îmbunătățește, este trimis acasă. Dacă starea nu se schimbă, este transferat în secție sau este redirecționat către o altă unitate medicală”, a spus Ludmila Bârca.

Unitatea Primiri Urgențe acordă anual asistenta medicală la peste 12000 copii.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente