Un moldovean, documentat la frontieră pentru un permis românesc fals pe care urma să-l ducă în Franţa pentru 50 de euro

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Polițiștii de frontieră din punctul de trecere „Sculeni” au depistat un permis de conducere românesc cu premize rezonabile de falsificare. Posesorul actului contrafăcut, un cetățean moldovean, urma să-l transmită în Republica Franceză, fapt pentru care urma să fie răsplătit cu 50 de euro.

Moldoveanul în vârstă de 47 de ani se afla în calitate de pasager la bordul autocarului de rută regulată „Chișinău-Franța”. În timpul controlului de rigoare, polițiștii de frontieră au avut suspiciuni asupra a unui călător, care prezenta un comportament agitat. Astfel, inspectorii controlului de frontieră au luat decizia extinderii verificărilor.

Acesta s-a dovedit a fi locuitor al satului Pelivan, raionul Orhei, iar în portmoneul acestuia a fost depistat un permis de conducere, eliberat de autoritățile românești, cu semne vădite de falsificare. Bărbatul a declarat că în timpul așteptării cursei, s-a apropiat o persoană necunoscută și l-a rugat, contra unei sume de 50 de euro, să transmită un permis de conducere unei persoane care-l va aștepta în Paris.

Documentul a fost ridicat și transmis spre expertiză. Pe faptul celor depistate polițiștii de frontieră cercetează cauza în vederea elucidării tuturor circumstanțelor și implicarea altor persoane. Cetățeanului documentat i-a fost autorizată trecerea frontierei de stat.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...