Dorin Chirtoacă, eliberat din arest la domiciliu

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Primarul general suspendat al Chişinăului, Dorin Chirtoacă, a fost eliberat din arest la domiciliu și plasat sub control judiciar pentru 30 de zile.

Dorin Chirtoacă a fost eliberat din arest la domiciliul, magistrații de la Judecătoria Chișinău sediul Buiucani respingând cererea procurorilor de a-i prelungi mandatul de arest.

„A fost respins demersul cu privire la prelungirea măsurii preventive. Totodată a fost revocată măsură şi a fost pus sub control judiciar. O să studiez asupra contestării acestei decizii”, a declarat procurorul de cauză.

Edilul suspendat spune că decizia este tardivă şi se aştepta să fie eliberat definitiv, în contextul referendumului care va avea loc la 19 noiembrie curent.

„Ceva nu este în regulă. Este o decizie tardivă dacă vorbim despre referendum şi de ochii lumii. În mod normal, trebuie să fie eliberare definitivă şi încetarea dosarului. Va începe un tămbălău și mai mare probabil, că m-am vândut lui Plahotniuc. Demisia trebuie să o dea Dodon, Plahotniuc, Leancă, toţi care lucrează împreună. Această clasă politică trebuie să dispară. Mâine mi-aș lega o piatră de gât cu ei și m-aș duce la fundul mării împreună cu aceștia, ajunge atâta dezmăț”, a declarat Chirtoacă.

„Dacă linșarea va fi dusă până la sfârșit, grav că orice cetățean poate avea aşa ceva, iar Moldova se va transforma într-un ghetou, dacă va încerca să se ridice împotriva sistemului”, a spus edilul suspendat referitor la materialele denigratoare apărute în presă în ultimul timp.

În continuare, Chirtoacă anunţă că va cere casarea dosarului.

Amintim că acesta a fost reţinut la 25 mai de procurorii anticorupţie şi CNA în dosarul parcărilor cu plată. Acesta a fost pus oficial sub învinuire și eliberat în arest la domiciliu. Decizia a fost luată de Judecătoria sectorului Buiucani al capitalei, concomitent cu, conferința susținută de liderul PL, Mihai Ghimpu, când acesta a anunțat că formațiunea sa părăsește coaliția de guvernare.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...