/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Campanie anticorupție în Arabia Saudită: După prinți și foști miniștri, au fost arestați mai mult de 200 de persoane

10 noiembrie 2017, ora 13:30

„Un număr total de 208 de persoane au fost convocate până în prezent pentru a fi interogate. Dintre aceste 208 de persoane, șapte au fost eliberate fără a fi inculpate. Amploarea potențială a faptelor de corupție care au fost dezvăluite este foarte mare”, a anunțat Ministerul Informației al Arabiei Saudite.

Sumele deturnate prin aceste acte de corupție ating 100 de miliarde de dolari (86,1 miliarde de euro) în decurs de zeci de ani, potrivit aceleiași surse, care vorbește despre o anchetă ce a durat trei ani.

Prinți, printre care celebrul miliardar Al-Walid ben Talal, miniștri precum și oameni de afaceri au fost arestați sâmbătă seara în cadrul unei operațiuni-fulger care a urmat punerii în funcțiune a unei noi comisii anticorupție prezidată de prințul moștenitor Mohammed bin Salman.

Autoritățile au înghețat conturile bancare ale suspecților și au atenționat că orice activ ce va fi legat de afaceri de corupție va fi confiscat în favoarea statului.

Personalitățile arestate vor fi judecate în fața unui tribunal, a anunțat luni procurorul general al Arabiei Saudite.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram