Parlamentul European solicită consolidarea relaţiilor cu Republica Moldova, Ucraina şi Georgia

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Parlamentul European solicită aprofundarea colaborării cu Republica Moldova, Ucraina şi Georgia, dar şi găsirea unor noi modalităţi de a sprijini cele trei ţări aflate la frontierele de est ale Uniunii Europene, relatează site-ul Radio Chişinău.

„Ucraina, Georgia şi Moldova lucrează din greu pentru a crea legături mai strânse cu UE, în ciuda rezistenţei puternice din partea Rusiei. Un nou raport al Parlamentului solicită acum aprofundarea unei colaborări şi găsirea unor noi modalităţi de a sprijini ţările aflate la frontierele de est ale UE. Raportul din proprie iniţiativă a fost deja adoptat de comisia pentru afaceri externe şi va fi votat de deputaţii europeni în cadrul sesiunii plenare din noiembrie de la Strasbourg”, se arată într-un comunicat al Parlamentului European.

Instituţia europeană propune înfiinţarea unui fond fiduciar, un instrument de dezvoltare pentru o reacţie rapidă şi flexibilă a UE la situaţiile de criză şi post-criză. Resursele ar proveni de la donatori publici şi privaţi pentru investiţii în proiecte care vizează îmbunătăţirea structurilor socio-economice, scrie Mediafax.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...