Jackie Lacey subliniază totuşi că nu a primit niciun dosar susceptibil să ducă la urmărire penală până în prezent şi precizează într-un comunicat că este "în contact cu poliţia din Los Angeles şi din Beverly Hills", care au deschis anchete în cazurile producătorului Harvey Weinstein, a regizorului James Toback şi a actorului Ed Westwick, între alţii.

Mai multe media au scris marţi că procurorul din Manhattan se pregăteşte să prezinte unui mare juriu elemente ale acuzării din cazul Harvey Weinstein, în vederea unei posibile inculpări legate de acuzaţiile de viol aduse de actriţa newyorkeză Paz de la Huerta.

De la dezvăluirile de la începutul lui octombrie din New York Times şi New Yorker referitoare la magnatul Harvey Weinstein, acuzat de peste 100 de femei de hărţuire, agresiuni sexuale şi violuri, mai mulţi bărbaţi, figuri proeminente la Hollywood, au fost acuzaţi la rândul lor de abuzuri sexuale.

Printre ei, actorul de două ori laureat al premiului Oscar Kevin Spacey, acuzat de hărţuire şi de tentativă de viol asupra unor minori, producătorul Brett Ratner, Steven Seagal, managerul David Guillod, comicul şi actorul Louis C.K., fostul şef al studiourilor Amazon, Roy Price (hărţuire).

Aceste acuzaţii afectează în mod egal personalităţi din lumea politicii, media, industria hotelieră şi a restaurantelor, notează AFP.