05:48:23 19.04.2024
Stiri

Voronin zice că Marian Lupu și Dumitru Diacov vor candida în CIRCUMSCRIPȚIILE din Găgăuzia. Lupu: „Să nu pierdem timpul AIUREA”

Politică 10.11.2017 13:20 Vizualizări2863 Autor: Ziarul National
Voronin zice că Marian Lupu și Dumitru Diacov vor candida în CIRCUMSCRIPȚIILE din Găgăuzia. Lupu: „Să nu pierdem timpul AIUREA” captură prives.eu


Importul a opt clopote pentru o biserică din Vulcănești a provocat, din nou, discuții aprinse în Parlament. Astfel, de la clopotele care ar urma să fie aduse în R. Moldova fără plata taxelor vamale, așa cum cer socialiștii, s-a ajuns la alegerile parlamentare de șa anul viitor.

Socialistul Fiordor Gagauz a propus și astăzi în Parlament subiectul cu privire la cele opt clopote, chiar dacă nu există avizul Guvernului la acest proiect de lege.

Democratul Dumitru Diacov a propus, ca excepție, să fie aprobat acest proiect fără avizul Guvernului. „Am înțeles că Guvernul va propune un instrument pentru așa cazuri. Până atunci, să sprijinim acest proiect de lege. Eu am vorbit cu domnul Pavel Filip și dânsul a spus că nu are nimic împotrivă ca aceste clopote să fie importate”, a spus Diacov.

Și Marian Lupu a propus să fie susținut acest proiect de lege, mai ales că și în alte rânduri Parlamentul a susținut astfel de inițiative fără avizul Guvernului: „Înțeleg că e la limita legii, dar să punem acest proiect pe ordinea de zi a ședinței de săptămâna viitoare”.

Aceste declarații l-au făcut pe comunistul Vladimir Voronin să spună că Marian Lupu și Dumitru Diacov au început deja lupta pentru cele două fotolii de parlamentar în circumscripțiile uninominale din Găgăuzia. „Diacov și Lupu au început campania electorală pentru cele două mandate din Găgăuzia”, a concluzionat Voronin.

Diacov i-a amintit lui Voronin că anume dânsul este găgăuzul numărul 1: „Eu cu Marian Lupu suntem găgăuzii nr. 2 și 3”.

Marian Lupu nu a vrut să-l ia in seamă pe Voronin, chiar dacă acesta l-a vizat. „Nu o să vin cu o replică. Și așa am pierdut foarte mult timp. Să nu pierdem timpul aiurea”, a replicat Lupu.

Proiectul privind importul celor opt clopote va fi dezbătut la ședința de săptămâna viitoare a Parlamentului.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md