(foto/video) Zilele Filmului Moldovenesc la Orhei. Ce proiecții vei putea vedea

film

Cele mai bune filme moldovenești așteaptă să fie descoperite într-o formă total diferită. Vino la Zilele Filmului Moldovenesc și „gustă” din proiecțiile de top creeate de regizorii locali. Astfel, veți urmări filme precum „Nuntă în Basarabia”, „Culorile”, „Casa Mare” și nu doar.

Filmul „Culorile” semnat de regizoarea Viorica Meşină-Prodan vorbeşte despre relaţia de cuplu şi despre primele semne ale violenţei în familie. Comedia „Nuntă în Basarabia” al lui Napoleon Helmis prezintă conflictele reieșite în urma interacțiunii între nuntașii din România și cei din Republica Moldova la o nuntă ce are loc în Chișinău. Scurtmetrajul „Evadarea”, realizat de Nicolae Negară vine să arate adevărul despre viața pe care o duc copiii cu dizabilități în orfelinate.

Oaspeții Zilelor Filmului Moldovenesc la Orhei vor avea șansa să vadă și mai multe scurtmetraje a tinerilor regizori cum ar fi „Căderea” de Vlad Bolgarin, „Casa Mare” de Călin Laur, „Sfârșitul lumii” de Nicu Borș și șapte creații realizate în cadrul 48hours Moldovan Film Challenge.

Ultima zi va culmina cu o producție românească, „Două lozuri” în regia lui Paol Negoescu, a cărei co-producător este moldoveanul Dorian Boguță – o comedie low-budget cu cel mai mare succes de casă în cinematografele din România.

Filmele vor fi proiectate de două ori, în sala mare și sala mică, pentru a permite fiecăruia să găsească timpul potrivit pentru vizionări!

Intrarea este liberă la toate proiecțiile din cadrul Zilelor Filmului Moldovenesc la Orhei.

Mai multe detalii găsiți pe pagina de Facebook a evenimentului.

program5

Zilelor Filmului Moldovenesc la Orhei sunt recomandate de KinoPOP –  prima emisiune despre industria cinematografică din Moldova.

Organizatorii își rezervă dreptul de a introduce modificări în programul evenimentului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente