"Sunt trei răniţi şi şase morţi", a declarat Ministerul Sănătăţii din regiunea Udmurtia a cărei capitală este Ijevsk. Unul dintre răniţi este încă spitalizat, potrivit aceleiaşi surse.

Un bilanţ anunţat anterior era de trei morţi, printre care un copil.

Cel de-al şaselea cadavru a fost descoperit vineri dimineaţă devreme, a declarat un responsabil al serviciilor de urgenţă.

"O femeie a fost găsită în subsolul clădirii", a transmis un responsabil, indicând că operaţiunile de căutare şi salvare continuă."Circumstanţele accidentului sunt examinate", a declarat la rândul ei procuratura acestui oraş de 650.000 de locuitori într-un comunicat publicat joi pe site-ul său.

Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă a precizat că "imobilul s-a prăbuşit parţial" la ora locală 16:41 (12:41 GMT). Imaginile surprinse de camerele de supraveghere au arătat o explozie puternică, produsă la un etaj inferior al blocului.

Comisia de anchetă rusă a anunţat deschiderea unei investigaţii. Imaginile transmise de televiziuni arătau faţada distrusă a imobilului, situat în apropierea unei intersecţii foarte aglomerate.

O persoană care locuieşte în zonă a declarat la postul public Rossia 24 că a auzit un zgomot puternic, ca al unei explozii, care a făcut clădirea să vibreze.

Exploziile produse de acumulări de gaze sunt frecvente în Rusia. Ultima explozie gravă, produsă în februarie 2016, s-a soldat cu moartea a şapte persoane la Iaroslavl, lângă Moscova.