Actualitate

Ultimul AVERTISMENT. Până luni RT America trebuie să se înregistreze ca „agent străin”

Problemele canalului au apărut pe fundalul investigării presupusei ingerințe rusești în alegerile prezidențiale din SUA în 2016. În prima jumătate a lunii septembrie, redactorul șef al RT, Margarita Simonian, a declarat că Departamentul de Justiție al SUA a trimis catre RT America o nota in care îi cere să se înregistreze în conformitate cu Legea din 1938 privind contracararea răspândirii propagandei naziste în țară.

Anterior, în cadrul Consiliului Federației, a fost discutată problema blocării mass-mediei străine pe teritoriul Rusiei, în special Radio Liberty și Voice of America – pentru presupuse încălcari a legislației ruse. Inițiatorii propunerii cred că Roskomnadzor ar trebui să fie autorizat să „blocheze aceste mijloace mediae” pe teritoriul Rusiei.

Thomas Kent, președintele companiei media „Radio Free Europe / Radio Liberty“ (RL) sustine ca postul RT distribuie programele sale în Statele Unite prin intermediul televiziunii prin cablu, „în timp ce RL nu se bucura de astfel de oportunități în Rusia“. El a menționat că jurnaliștii RL sunt hărțuiți și chiar bătuți în Rusia, iar acreditarile lor deseori sunt revocate – în timp ce nimic de acest fel nu li se întâmpla jurnaliștilor canalului de televiziune rusesc in SUA. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *