A fost desemnat câștigătorul concursului „Bursa Speranței”. Cine este tânărul care va beneficia de ea timp de doi ani

1

„Bursa Speranței”, care este acordată pentru rezultate remarcabile în învățătură și cercetare, și-a desemnat câștigătorul.

Astfel, din cei 69 de concurenţi, doctorandul Vasile Postica, anul II, Facultatea Calculatoare, Informatică şi Microelectronică, UTM,  va fi cel care va beneficia de o bursă anuală în valoare de 60 de mii de lei. Bursa va fi oferită pe parcursul a doi ani de studii pentru acoperirea cheltuielilor în realizarea programului de cercetare.

 

UTM_Bursa-sperantei_2_result-881x1030

Succesul discipolului UTM nu este întâmplător. Palmaresul său de până acum denotă o perseverență și tenacitate constantă: a câștigat premiile Senatului pentru proiectul de licenţă şi teza de master, mai multe concursuri de microelectronică din ţară şi de peste hotare, în perioada anilor 2013-2017 s-a afirmat în mai multe proiecte naţionale şi internaţionale de cercetare, rezultatele obţinute fiind reflectate în peste 50 de articole publicate, 29 dintre ele – în reviste internaţionale, cotate ISI şi SCOPUS, două cele mai relevante rezultate fiind diseminate pe copertele a două reviste de profil.

Ţin să mulţumesc cordial juriului şi conducerii <<BCR Chișinău>> pentru înalta apreciere a rezultatelor obţinute şi aduc sincere sentimente de profundă gratitudine corpului profesoral al DMIB şi Scolii doctorale <<Ştiinţa calculatoarelor, electronică şi comunicaţii>> pentru susţinere în demersul meu ştiinţific.

Bursa anuală în valoare de 60 de mii de lei va constitui un suport foarte binevenit în procurarea unor echipamente pentru realizarea investigațiilor în cadrul tezei de doctorat, în special aparate de măsurare foarte fine, de care nu dispunem în ţară.

Sub îndrumarea conducătorului ştiinţific a prof. univ., dr. hab. Oleg Lupan, mi-am propus să cercetez problema ştiinţifică şi aplicativă privind minimizarea influenţei umidităţii asupra proprietăţilor senzoriale ale nanostructurilor şi oxizilor metalici: proiectarea, elaborarea şi asamblarea unei instalații de testare a dispozitivelor cu senzori și nanosenzori de gaze și fotodetectori de radiație ultravioletă, cu posibilitatea de a crea diferite valori ale umidității relative, precum și diferitelor tipuri de atmosfere (oxidante, inerte, reducătoare), îmbunătățirea performanțelor senzorilor pe bază de nanostructuri de oxizi metalici (ZnO, CuO, Cu2O, Fe2O3, SnO2, MoO3) prin dopare și funcționalizarea suprafeței cu metale nobile sau prin tratare în diferite medii oxidante, inerte, reducătoare, cu vapori de diferiți compuși volatili, cu fabricarea în baza acestor nanomateriale a senzorilor de gaze nocive sau explozibile și a fotodetectorilor de radiație ultravioletă, funcționali și stabili în timp pentru lucrul în mediul ambiant, precum și o umiditate înaltă.

Concursul „Bursa Speranței” a fost lansat oficial de „BCR Chișinău” pe 14 mai 2015 cu scopul susținerii tinerilor studioși din Moldova, care au obținut rezultate excelente în activitatea de studii și cercetare la licență/ master/ doctorat în domeniul tehnic, agricol, medical sau pedagogic, cu un impact deosebit pentru dezvoltarea durabilă a Republicii Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente